Twee Nederlandse artsen van Lion Heart mogelijk besmet met Ebola

Array

Twee Nederlandse artsen uit Reewijk en Apeldoorn zijn mogelijk besmet geraakt met het ebolavirus. De twee werkten in het Lion Heart Medical Centre in Yele, Sierra Leone. De artsen kwamen vorige week in aanraking met drie patiënten die later ebola bleken te hebben, zo meldt de NOS. Het gaat om een vrouw van 39 en een man van 31, schrijft De Telegraaf.
De artsen waren tijdens hun werk niet in beschermende pakken gehuld, omdat het er niet op leek dat de patiënten in kwestie ebola hadden. De drie patiënten zijn inmiddels overleden.

lionheart_logo186pxDe artsen hebben zelf alarm geslagen bij de ambassade in Ghana zo meldt Stichting Lion Heart. Beide artsen worden aankomend weekend terug naar Nederland gehaald, aldus Bax. Dat moet met een speciaal vliegtuig gebeuren, aangezien de artsen al meer dan een week geleden met de ebolapatiënten in aanraking zijn gekomen en anderen zouden kunnen besmetten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen