Accare geeft cliënten digitaal inzage in hun medisch dossier

Array

Nieuwe cliënten van Accare kunnen hun medisch dossier nu ook digitaal inzien. In eerste instantie wordt deze extra mogelijkheid aangeboden aan cliënten die 16 jaar of ouder zijn op het moment dat ze voor het eerst bij Accare komen.

Complexe wetgeving
Accare is de eerste jeugd-ggz-organisatie in Nederland die deze mogelijkheid aanbiedt. In de volwassenen-ggz bestond de mogelijkheid al eerder, maar de complexere wetgeving met betrekking tot inzage in het dossier voor minderjarigen maakt de technische realisatie voor deze doelgroep moeilijker.

Zorgdossier-op-iPad-200x200Dit is ook de reden dat is gestart met cliënten ouder dan 16 jaar. Momenteel wordt gekeken hoe digitale dossierinzage ook voor jongere cliënten mogelijk gemaakt kan worden.

Natuurlijk blijft het ook mogelijk om het papieren dossier in te zien.

Meer betrokkenheid bij behandeling
Accare verwacht met de invoering van digitale inzage in het medisch dossier transparanter te kunnen werken. Doordat cliënten meer inzage hebben in hun eigen behandeling wordt verwacht dat de betrokkenheid van mensen bij hun behandeling groter wordt. Ook is de verwachting dat mensen hierdoor makkelijker zelf regie over hun behandeling kunnen nemen.

Cliëntenportaal en online behandeling
Al eerder startte Accare met een cliëntenportaal en online behandelingen. De digitale inzage is een volgende stap om de hulp laagdrempeliger te maken.

Accare
Accare is de specialist in kinder- en jeugdpsychiatrie in Noord-Nederland. Behandeling bij Accare vindt vooral ambulant plaats op ongeveer 25 locaties in de vier noordelijke provincies. Daarnaast zijn er klinieken in Smilde en Groningen. In totaal zijn ruim 13.000 kinderen bij Accare in behandeling.

Bron: Accare

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen