Ambulance drone mooi begin…..

Array

Mooi begin, maar de basis van hulpverlening bij hartstilstand (daar waar je een AED nodig voor hebt) is reanimatie, dat zie ik dit ding nog niet doen. Reanimatie, met hartmassage en mond-op-mond beademing is wel DE basis van eerste harthulp. Toch heeft deze Nederlandse techniekstudent Alec Momomt een mooie eerste stap gezet met zijn prototype ‘ambulance drone’ … een vliegende defibrillator!

De drone vliegt met snelheden tot 100 kilometer per uur en trackt mobiele noodoproepen met behulp van GPS om te navigeren. Een ambulance doet er 10 minuten over om een ??patiënt met hartstilstand te bereiken, de overlevingskans is dan slechts 8%. Maar de drone kan met een defibrillator binnen een minuut mensen in een gebied van twaalf vierkante kilometer bereiken, waardoor de overlevingskans stijgt mist er iemand aanwezig is die kan reanimeren en de AED kan bedienen.

Eenmaal op locatie, de operatie communiceren met iemand die kan reanimeren. De operator kan kijken, praten en te instructies geven aan iemand bij het slachtoffer ter plaatste is. Ook kan de operator van de drone. door het gebruik van een on-board camera, op een meldkamer meekijken. Een mooi begin maar met deze drone moet ook reanimatie ter plaatse geborgd worden bij het verlenen van eerste hulp bij hartstilstand.

Project Creator: Alec Momont – alecmomont.com

Film Director: Samy Andary – samyandary.com
Cinematographer: Tomas J. Harten – vimeo.com/user12379455
Actress: Rebecca ter Mors – rebeccatermors.com
Actor: Roland van der Velden
Speed test drone clip: SkyHero – sky-hero.com

Project Sponsor: Living Tomorrow – livingtomorrow.com
Project Facilitator: TU Delft – tudelft.nl
Project Chair: Prof.dr.ir. Richard Goossens
Project Mentor: Ir. Kees Nauta
Project Supervisor: Peter de Jonghe
Project Coordinator: Jurgen de Jaeger

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen