Philips zet volgende stap in ‘circulaire economie’ binnen de gezondheidszorg

Array

Philips zet volgende stap in ‘circulaire economie’ binnen de gezondheidszorg en neemt nieuwe fabriek in gebruik voor volledig gereviseerde medische systemen
Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) neemt vandaag in Best officieel een nieuwe fabriek in gebruik voor het volledig reviseren en naar de huidige standaarden brengen van gebruikte medische beeldvormingssystemen. De onderneming zet hiermee een nieuwe stap om de financiële en milieuvoordelen van de ‘circulaire economie’ naar de gezondheidszorg te brengen.


De nieuwe fabriek in Best richt zich op de revisie van röntgensystemen, MRI- en CT-scanners en interventionele röntgensystemen voor het Diamond Select-programma van Philips. Via dit programma wordt gebruikte apparatuur omgebouwd tot ‘als nieuwe’ systemen met volledige garantie. Door onderdelen te vervangen en de software bij te werken met de nieuwste releases worden de systemen aangepast aan de huidige behoeften van klanten.

Met de opening van de nieuwe fabriek in Best wordt de business van gereviseerde gebruikte systemen, ook wel refurbished systemen genoemd, een integraal onderdeel van Philips’ R&D en productielocatie in Best, waar men zich richt op innovaties voor de wereldwijde gezondheidszorgmarkt. De samenwerking tussen de ontwerp- en productieafdeling voor nieuwe systemen met de afdeling voor refurbished systemen kan zo verder worden geoptimaliseerd. In de ontwerp- en ontwikkelingsfase zal sterke nadruk liggen op hergebruik  van zo veel mogelijk componenten na het einde van de aanvankelijke levensduur van een apparaat. Dit is een essentieel aspect van het concept van de ‘circulaire economie’.

“Bij Philips zijn we onze bedrijfsvoering en onze waardeketens van toeleverancier tot eindgebruiker fundamenteel aan het herontwerpen,” zegt Frans van Houten, CEO van Philips. “De nieuwe faciliteit voor volledig gereviseerde systemen ondersteunt onze de ambitie om onze klanten te ondersteunen met innovatie dienstverleningsmodellen waarbij je de functionaliteit en voordelen van producten verkoopt in plaats van de producten zelf. Zo kunnen we zorgen voor een langere gebruiksduur en gesloten kringlopen door middel van revisie en het hergebruik van onderdelen. Daarmee kunnen we de wereldwijde economie verder op weg helpen naar duurzame groei op de lange termijn.”

Binnen de gezondheidszorg worden momenteel de eerste stappen gezet op weg naar een circulaire economie. In de komende jaren wordt dan ook een gestaag groeiende vraag naar gereviseerde systemen verwacht. Philips is al in 1989 begonnen met het reviseren van medische beeldvormingssystemen en is daardoor uitgegroeid tot een van de toonaangevende spelers in dit segment. De nieuwe fabriek in Best en twee vergelijkbare faciliteiten in de Verenigde Staten waar ook echografiesystemen en PET-systemen tot ‘als nieuw’ worden gereviseerd, bedienen een wereldwijd groep klanten die steeds groter wordt.

Bron: Philips

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen