Vogelgriep op pluimveebedrijf in Hekendorp (nabij Oudewater) gevaarlijk voor mensen

vogelgriep-200x196Op een pluimveebedrijf in Hekendorp bij Oudewater is vogelgriep uitgebroken. Alle 150.000 legkippen worden geruimd. Het bedrijf in de provincie Utrecht heeft zes stallen met kippen. De dieren zitten er binnen en er is geen buitenuitloop. De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. In een straal van een kilometer om het bedrijf is ook een vervoersverbod ingesteld voor pluimvee, eieren, mest en gebruikt strooisel. De variant van de vogelgriep die gisteren is geconstateerd blijkt ook gevaarlijk voor mensen, zo meldt het ministerie van Economische Zaken.

Er worden maatregelen genomen om te voorkomen dat mensen in direct contact komen met besmette kippen. Ook is er een landelijk vervoersverbod ingesteld voor gevogelte, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel van pluimveebedrijven. Het verbod werd vandaag, zondag, afgekondigd om 11.30 uur en geldt maximaal 72 uur.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen