Stichting Alzheimer Onderzoek (SAO) lanceert de eerste “STEUNKAART” in België voor het wetenschappelijk onderzoek!

Array

Eerste “Steunkaart” voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer werd begin november 2014 gelanceerd door Stichting Alzheimer Onderzoek (SAO).
Met deze “Steunkaart” wil de Stichting Alzheimer Onderzoek in eerste instantie al haar trouwe donatoren bedanken en erkennen voor hun trouwe steun aan het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Daarnaast biedt deze “Steunkaart” nog extra voordelen aan de loyale donatoren van SAO. Zo ontvangen zij via de ‘Nieuwsbrieven’ van SAO op regelmatige basis speciale aanbiedingen en kortingen van de verschillende partners van de stichting.

alzheimerIn België lijden er momenteel meer dan 130.000 personen aan de ziekte van Alzheimer. Indien we aan deze cijfers ook nog de personen toevoegen die nog niet werden gediagnosticeerd dan mogen we dit cijfer gemakkelijk met drie vermenigvuldigen. En dan spreken we nog niet over de vele gezins- en familieleden, mantelzorgers en verplegend personeel die dag na dag deze patiënten met de meeste zorg omringen.
De vooruitzichten op korte termijn zijn ook niet echt optimistisch : op wereldvlak schat men dat het aantal mensen met dementie kan verdubbelen tegen 2030, zelfs verdrievoudigen tegen 2050, indien de wetenschap niet dringend een middel vindt om deze ziekte tegen te houden, laat staan te genezen.
Al bijna 20 jaar steunt de Stichting Alzheimer Onderzoek het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer in België. Zij doet dit uitsluitend met fondsen en giften van particulieren en donaties van bedrijven. Zonder evenwel enige subsidies van overheidswege.
Toch kan de stichting met enige trots aankondigen dat zij in 2014 opnieuw 12 belangrijke en innovatieve onderzoeksprojecten van Belgische onderzoekers kan financieren voor een bedrag van 1.000.000 EUR, inclusief de bijdrage van 2 fondsen van de Koning Boudewijnstichting, nl fonds ‘Aline” en fonds ‘A.B.”.
SAO kon dit mooie resultaat alleen verwezenlijken door de loyale en blijvende steun van al haar donatoren. Daarom heeft SAO beslist om haar donatoren in de bloemetjes te zetten, want zij brengen de hoop tot leven dat we deze ziekte binnen enkele jaren echt zullen kunnen bedwingen en overwinnen. Alle donatoren van de stichting SAO kregen dan ook een gepersonaliseerde “Steunkaart” toegezonden. Zij symboliseert hun trouwe steun aan het wetenschappelijk onderzoek. Zij is tevens een teken van erkenning en een gebaar van dank vanwege de stichting aan haar donatoren die al jarenlang aan haar zijde staan als trouwe en loyale partners.
De “Steunkaart” symboliseert echter niet alleen de bijdragen aan het onderzoek, maar zij laat alle bezitters ervan genieten van speciale kortingen en aanbiedingen aangeboden door de verschillende partners van Stichting Alzheimer Onderzoek. De aanbiedingen verschijnen in de nieuwsbrieven “Alzheimer van A tot Z” die SAO acht maal per jaar publiceert.
De Stichting Alzheimer Onderzoek vraagt met deze “Steunkaart” ook aan al haar donatoren om mede ambassadeurs te worden van de stichting. Door met vrienden en familieleden te praten over hun engagement kunnen de trouwe donatoren van de stichting er mee voor zorgen dat het ledenbestand van de stichting verder groeit, dat het aantal giften groeit en dat SAO het wetenschappelijk onderzoek nog beter kan financieren. Samen met al haar donatoren zal Stichting Alzheimer Onderzoek er voor zorgen dat we de ziekte van Alzheimer overwinnen. Want “Onderzoek geeft hoop!”

Bron: SAO

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen