Veel mantelzorger vrezen overbelasting

0
1172

Veel mantelzorgers verwachten dat er volgend jaar een nog groter beroep op hen wordt gedaan, terwijl ze er niet meer taken bij kunnen hebben. Ze maken zich dan ook grote zorgen. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 25.000 mensen, onder wie 6000 mantelzorgers.

Vier op de tien ondervraagde mantelzorgers verwachten dat er volgend jaar een nog groter beroep op hen wordt gedaan vanwege de bezuinigingen in de zorg. Dit terwijl slechts 14 procent aangeeft dat zij er meer zorgtaken bij kunnen hebben. Driekwart (77%) maakt zich dan ook ernstig zorgen over de gevolgen van de bezuinigingen in de zorg voor henzelf.

mantelzorgerVan de mensen die nu geen mantelzorger zijn, verwacht één op de zes dat een naaste komend jaar een beroep voor mantelzorg op hen gaat doen.

Vandaag in Radio EenVandaag (NPO Radio 1) presenteert Marielle Koekenbier de uitslagen van dit onderzoek.

Over dit onderzoek
Aan het onderzoek deden 25.680 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee, onder wie 5987 mantelzorgers. Het onderzoek vond plaats van 21 tot 27 november 2014.

Over het EenVandaag Opiniepanel
Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit 40.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen onder het EenVandaag Opiniepanel zijn na weging representatief voor zes variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het land en politieke voorkeur gemeten naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2012. Panelleden krijgen ongeveer één keer per week een uitnodiging om aan een peiling mee te doen. Op de meeste onderzoeken respondeert 50 tot 70 procent van de panelleden.

 

Vorig artikelJosefine Nefkens prijs naar Hans Bos UMC Utrecht
Volgend artikelTweederde hulpbehoevenden heeft geen netwerk
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.