Roessingh Arbeid onderzoekt nieuwe vorm van terugdringen ziekteverzuim

Array

onderzoek-2Roessingh Arbeid doet mee aan een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de meest effectieve invulling van arbeidsrevalidatie voor mensen met chronische pijnklachten. Roessingh Arbeid levert een belangrijke bijdrage aan het praktische deel van het onderzoek, dat als doel heeft om mensen met chronische pijnklachten sneller terug te laten keren in het arbeidsproces, met aandacht voor fysieke en mentale aspecten en arbeidsmogelijkheden. De eerste cliënt is inmiddels bezig met het nieuwe traject.

Het nieuwe traject wordt meer op maat samengesteld voor elke individuele cliënt. De cliënt kan bovendien meer thuis aan de slag met het oefenprogramma. Onderzocht wordt of dit traject dezelfde positieve resultaten oplevert als het huidige programma voor arbeidsrevalidatie. Op deze wijze wordt op wetenschappelijk verantwoorde wijze een nieuw traject ontwikkeld dat voordelen heeft voor zowel werkgevers als werknemers.

Deelnemers aan het onderzoek worden via een loting verdeeld over twee onderzoeksgroepen; één groep volgt het huidige traject en één groep volgt het nieuwe traject. Gedurende het traject en na afloop ervan wordt de effectiviteit meerdere malen gemeten met behulp van vragenlijsten. Het onderzoek wordt verder uitgevoerd door het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid te Amsterdam – afdeling van het Academisch Medisch Centrum (AMC) en de Revalidatiegeneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Over Roessingh Arbeid
Roessingh Arbeid levert een bijdrage aan een snelle, efficiënte en optimale re-integratie van zieke medewerkers of personen die gedeeltelijk arbeidsgeschikt zijn. Daarbij ligt de focus altijd op de mogelijkheden in arbeid en niet op eventueel bestaande beperkingen. Roessingh Arbeid is een zelfstandig functionerend onderdeel van Roessingh, Centrum voor Revalidatie.

Meer informatie over het onderzoek vindt u op de website van Vroege Interventie.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen