Bronzen Milieuthermometer Zorg keurmerk uitgereikt aan 7 locaties Amsta

Array

Op 10 december zijn aan Amsta Bronzen Milieuthermometer Zorg certificaten uitgereikt. Liefst zeven verpleeghuizen van Amsta halen de bronzen Milieuthermometer Zorg. Bij de uitreiking in het Serphatiehuis te Amsterdam prijst bestuurder Relinda Weil de inzet van haar medewerkers. Amsta krijgt dit milieukeurmerk voor het verbeteren van de milieuprestaties en een duurzame bedrijfsvoering. Amsta is de eerste verpleeginstelling in Amsterdam die deze onderscheiding krijgt.

Het thema duurzaamheid
Duurzaamheid en zorg voor een beter milieu zijn belangrijke thema’s voor Amsta. Daarom heeft Amsta op 7 november 2011 samen met andere partijen het convenant De Zorg voor Duurzaamheid ondertekend. Het gestelde doel om binnen 3 jaar de bronzen Milieuthermometer te verwerven is behaald!

Amsta groepsfoto uitreiking op trapGeld van besparingen gaat naar de zorg
Op zeven locaties heeft Amsta verschillende duurzame maatregelen doorgevoerd. En met resultaat. Mady Heubers, teamleider Vastgoed bij Amsta: “Er is fors bespaart op gas, elektriciteit, water en afval. Bij alle locaties is bijvoorbeeld de standaardverlichting grotendeels vervangen door energiezuinige LED-verlichting of zijn energiebesparende armaturen aangebracht. Dit heeft geleid tot besparingen van 25-30% op de energierekening van locaties. Totaal gaat het om 180.000kWh. Dit is vergelijkbaar met het energieverbruik van 51 huishoudens per jaar.” Het geld dat Amsta hiermee bespaart komt ten goede aan de zorg.

Een duurzame toekomst
Amsta heeft dit prachtige resultaat behaald met de inzet van betrokken medewerkers van het Dr. Sarphatiehuis, De Poort, De Werf, De Schutse, Flesseman, Jan Bonga en De kleine Johannes. De komende jaren streven wij ernaar om ons verder in te zetten voor een milieuvriendelijke organisatie en een duurzame toekomst!

Bron: Milieu Platform Zorgsector

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen