Altijd al meer willen weten over je voorouderlijke roots?

De BioGeografische DNA-Test
Voor degenen die meer willen weten over hun voorouderlijke roots, is een BioGeografische DNA-Test van DNA Solum één van de meest interessante manieren om dit uit te zoeken. Bovendien kan u met een BioGeografische DNA-test ook uw moederlijke en vaderlijke wortels traceren, waardoor het u mogelijk maakt om meer uitgebreide informatie te vergaren om uw voorouderlijke oorsprong te ontdekken.

Uw eeuwenoude oorsprong is gegraveerd in uw DNA.
De BioGeografische DNA-test kan u helpen om meer te weten te komen over uw oorspronkelijke voorouders. Als u zich bijvoorbeeld afvraagt of uw roots in Zuid-Amerika liggen, of in Oost-Europa, dan is deze test een manier om dit uit te vinden.

Biogeografische testBioGeografische tests associëren uw DNA met specifieke geografische regio’s of gebieden over de hele wereld. Dit betekent dat u heel makkelijk kan visualiseren waar uw voorouders vandaan kwamen. Hierbij kunnen deze tests ook de migratiepatronen volgen en u dus laten zien waar uw voorouders vandaan zijn gekomen en waar ze naartoe zijn gegaan. De betere aanbieders van BioGeografische DNA-tests hebben toegang tot een uitgebreide database met genetische informatie die behoort tot verschillende voorouderlijke groepen. Zij kunnen uw DNA dan linken aan deze groepen in hun database en zien of er echt een match is tussen uw DNA en dat van Zuid-europese, Afrikaanse, en veel meer specifieke groepen die beschikbaar zijn. Voorouderlijke tests geven vaak resultaten met omschrijvingen van de antropologische afkomst met een wereldkaart en andere afbeeldingen. Ze zijn daarom ook ideaal om cadeau te geven.

Moederlijk BioGeografisch onderzoek

Antropologen denken dat er één unieke moederlijke lijn is waar alle vrouwen vandaan komen. Ze noemen deze ene moederlijke lijn ook wel ‘Mitochondriale Eva’. Het woord ‘mitochondriaal’ verwijst naar een specifiek type DNA wat bekend staat als mitochondriaal DNA dat wordt doorgegeven van moeder op dochter en zoon, maar niet wordt doorgegeven door mannen. Mitochondriaal DNA heeft een erg laag mutatiepercentage, wat betekent dat dezelfde mitochondriale blauwdruk kan worden getraceerd tot wel honderden jaren terug. Door het analyseren van dit specifieke DNA kunnen wetenschappers vaststellen waar uw moederlijke voorouders vandaan kwamen, wat u dan helpt om uw moederlijke oorsprong te traceren en uzelf met geografische gebieden te verbinden.

Vaderlijk BioGeografisch onderzoek

Via een Vaderlijke Biografische DNA-test kunt u lokaliseren waar uw voorvaderen vandaan zijn gekomen. Onze vaderlijke oorsprong is gegraveerd in uw DNA – in uw Y-chromosoom welteverstaan. Maar wacht eens even – Terwijl mannen 23 paar XY chromosomen hebben, hebben vrouwen dit niet: Zij hebben 23 paar XX chromosomen. Door de afwezigheid van de y-chromosoom in vrouwen is het duidelijk dat ze niet direct hun vaderlijke afkomst kunnen traceren. Ze kunnen dit natuurlijk wel doen door een familielid (zoals een broer of een oom) voor hun te laten testen. Net zoals de moederlijke BioGeografische DNA-test wordt uw DNA bij de vaderlijke BioGeografische DNA-test gelinkt met specifieke bestudeerde vaderlijke groepen en geografische gebieden.

Recente artikelen