Financiele steun voor voorspellende ivf-test

0
381

Een in het Erasmus MC ontwikkelde test die bij ivf de kans op succes voorspelt, krijgt de steun van staatssecretaris Sander Dekker (wetenschap).

Lening
De staatssecretaris van OCW verstrekt, ook namens het ministerie van Economische Zaken, een lening van € 250.000. In totaal acht bedrijven ontvangen zo’n subsidie.

IVFVaccinpleisters
De andere onderwerpen die met een lening worden ondersteund, zijn: recycling van 3D-printafval, vaccinpleisters, energieopwekkende zonwering, live-beelden van DNA, computers als verwarming, een stof tegen uitzaaiing van kanker en kunstmatige antibacteriële peptides.

Start-ups
De subsidie gaat naar start-ups. Dit zijn jonge bedrijven die hun innovatieve kennis omzetten in commerciële toepassingen. De start-up die de kans op succes bij ivf voorspelt, heet ARTPred en is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch.

Meerwaarde
Staatssecretaris Dekker: “Wanneer je innovatieve, wetenschappelijke kennis weet om te zetten in toepassingen waar de samenleving baat bij heeft, dan krijgt die wetenschappelijk kennis een enorme meerwaarde, maatschappelijk en economisch. De acht start-ups die een lening van ons krijgen, zijn daar schoolvoorbeelden van.”

Meer informatie: de website ARTPred (Engelstalig).

Bron: Erasmus MC

Vorig artikelAward voor oogexpert
Volgend artikelRondleiding voor blinden en slechtzienden in Bevrijdingsmuseum
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.