Rondleiding voor blinden en slechtzienden in Bevrijdingsmuseum

Array

blindenstokDit is een origineel bericht van Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945
Na een succesvolle pilot in november 2014 start het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 te Groesbeek in 2015 met een vast aanbod van rondleidingen voor mensen met een visuele beperking. Het motto van de dag is: kijken mag met je handen. In deze speciale rondleidingen halen we voorwerpen uit het depot en is er voor alle zintuigen iets te beleven: voel het gewicht van een granaat, hoor het geluid van Radio Oranje, ruik surrogaatkoffie, proef bevrijdingsbrood naar origineel recept. Ervaren gidsen vertellen het verhaal van de bevrijding van Nederland aan de hand van vele originele objecten die alle, van de kleinste sigaret tot het grootste kanon, onder handen kunnen worden genomen.

Het nieuwe concept is het afgelopen jaar ontwikkeld met adviseurs van het Muzieum. Woensdag 26 november 2014 vond de eerste rondleiding plaats. Na een overvloed aan aanmeldingen en zeer positieve reacties van de bezoekers werd meteen besloten dat er een vervolg moest komen.

Naast algemene rondleidingen door de expositie zullen er ook themarondleidingen worden georganiseerd aansluitend op een tijdelijke tentoonstelling of een bijzonder moment. Zo zal er tijdens de tijdelijke tentoonstelling ‘Songs of Liberation’ die vanaf 24 april 2015 te zien is een speciale rondleiding zijn over Bevrijdingsmuziek.

De rondleidingen zijn op:
-Woensdag 10 juni 2015 16.30-18.00 Speciaal thema: Bevrijdingsmuziek
-Donderdag 10 september 2015, 16.30-18.00
-Zondag 10 januari 2016 13.00-14.30 Speciaal thema: Hongerwinter

Wie met het openbaar vervoer komt wordt bij de bushalte De Oude Molen opgehaald en na de rondleiding weer teruggebracht naar de bushalte. De gids haalt bezoekers bij bushalte op om 12.37 uur of 16.09 uur, aansluitend op het arriveren van bus 5 vanaf station Nijmegen.

Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek.
Voor alle rondleidingen is inschrijving noodzakelijk. Wegens grote belangstelling kunnen sommige rondleidingen snel vol zitten. Deelname Euro 10,- pp, jeugd t/m 17 jaar Euro 5,50 pp. Begeleiders en museumkaarthouders gratis toegang. Hulphonden toegestaan.U kunt u inschrijven door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 024-3974404. Tevens kunt indien gewenst op de hoogte te blijven van volgende rondleidingen voor mensen met een visuele beperking. De gehele evenementenkalender is te vinden op www.bevrijdingsmuseum.nl.
Bron: ANP Perssupport

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen