Gespecialiseerde kinderkliniek Sint Maartenskliniek in Maasziekenhuis Pant

0
766

De Sint Maartenskliniek uit Nijmegen en het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer hebben afgelopen maandag 20 januari een intentieverklaring getekend, om in de loop van 2015 een kliniek voor houding en beweging voor kinderen te openen in het Maasziekenhuis.

De Sint Maartenskliniek werkt al langere tijd intensief samen met het Maasziekenhuis Pantein. Zo worden in de regio Boxmeer alle specialisaties op het gebied van revalidatie, reumatologie en orthopedie door de Sint Maartenskliniek aangeboden vanuit het Maasziekenhuis.

maartenskliniekDe keuze om nu ook een kliniek voor houding en beweging voor kinderen in het ziekenhuis te vestigen, heeft te maken met een grote vraag naar deze expertise. De Sint Maartenskliniek denkt dat verdere specialisatie op dit bijzondere gebied, kansen biedt voor nog betere zorg voor deze groep kinderen. Het Maasziekenhuis Pantein biedt een uitstekende moderne omgeving met onder meer OK’s en een afdeling kindergeneeskunde, waar de Sint Maartenskliniek haar ambitie om kinderzorg op een kwalitatief hoog niveau en toekomstbestendig vorm kan geven. Kortom, een volwaardige ziekenhuisomgeving om kinderen uit het hele land de best mogelijke zorg te bieden. Het behandelaanbod zal op de eerste plaats bestaan uit orthopedische behandelingen voor kinderen. Daarnaast zullen er poliklinische activiteiten worden ontwikkeld op het gebied van revalidatie en reumatologie voor kinderen.

Beide ziekenhuizen zijn enorm blij met deze volgende stap in de samenwerking. Voor de regio is de nieuwe kinderkliniek een mooie aanwinst. Tevens is de Brabantse locatie voor zowel de kinderen, ouders als de artsen van de Sint Maartenskliniek een goed bereikbare en kwalitatief hoogstaande omgeving. Beide partijen hebben afgelopen maandag 20 januari een intentieverklaring getekend. De komende maanden wordt een en ander nader uitgewerkt en wordt bekeken welke voorbereidingen getroffen moeten worden. Het streven is om in de zomer de eerste kinderen in de kinderkliniek te kunnen ontvangen.

Bron: Sint Maartenskliniek