Bevel voor Zorgboerderij De Vierhoeve in Geesburg

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (inspectie) heeft zorgboerderij De Vierhoeve in Geesburg een bevel gegeven om per onmiddellijk de zorgverlening aan haar cliënten te staken en de cliënten over te dragen aan een andere zorgaanbieder. Dit omdat de inspectie er niet op kan vertrouwen dat de patiëntveiligheid en de kwaliteit van zorg voldoende zijn gewaarborgd.

IGZ_824x675In september 2014 stelde de inspectie de zorgboerderij al onder verscherpt toezicht. Vanwege het verscherpt toezicht en nieuw ontvangen signalen heeft de instelling de afgelopen periode onafgebroken in de aandacht van de inspectie gestaan. Tijdens bezoeken constateerde de inspectie dat de instelling niet in staat is gebleken om de verbetermaatregelen uit te voeren of  door te zetten. Daarnaast is er een groot verloop onder de medewerkers, verkeren de cliënten in grote onzekerheid over hun toekomst en is de continuïteit van zorg in het geding.

De inspectie is van oordeel dat een acuut risico aanwezig is voor de patiëntveiligheid. Het bevel geldt voor zeven dagen. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kan de geldigheidsduur verlengen.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen