Stichting GGZ Drenthe onder verscherpt toezicht

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Stichting GGZ Drenthe in Assen onder verscherpt toezicht gesteld. De kwaliteit van zorg is op verschillende onderdelen onvoldoende en het lukt de instelling niet goed om dit te verbeteren.
Stichting GGZ Drenthe is onderdeel van Espria en levert geestelijke gezondheidszorg op verschillende locaties. De afgelopen twee jaar heeft de IGZ verschillende bezoeken gebracht en enkele meldingen behandeld. De inspectie zag dat de zorg niet goed genoeg was. Het lukte de instelling bijvoorbeeld niet om het separeren van patiënten te verminderen. Ook was de zorg voor patiënten met lichamelijke problemen nog niet genoeg verbeterd. Verder zag de inspectie dat het omgaan met (pogingen tot) zelfdoding beter kan.

IGZ_824x675GGZ Drenthe heeft de afgelopen jaren geprobeerd om de kwaliteit en veiligheid van de zorg te verbeteren. Er zijn ook zeker zaken verbeterd, maar de zorg is nog niet overal goed genoeg. En het lukt ook niet goed om de verbeteringen vast te houden. De raad van bestuur stuurt onvoldoende op het verbeteren van de zorg. Daarom heeft de inspectie GGZ Drenthe voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. De instelling moet een plan van aanpak maken. Elke twee maanden moet het bestuur laten weten hoe het gaat met de voortgang. De inspectie controleert dat onder andere met onverwachte bezoeken.

Meer informatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen