Body Worlds Amsterdam lanceert nieuwe kinderworkshop ‘Dokter Junior’

0
463
Body Worlds

Op 6 mei lanceert anatomie-tentoonstelling Body Worlds: The Happiness Project de kinderworkshop: Dokter Junior. Een interactieve en speelse workshop, waarbij kinderen (8 t/m 12 jaar) alles te weten komen over het menselijk lichaam en het effect van geluk. 

Deelnemende kinderen krijgen een doktersjas, stethoscoop en werkboekje en gaan op ontdekkingsreis door Body Worlds: The Happiness Project. Een medisch professional neemt de junior dokters mee langs alle aspecten van het menselijk lichaam: van de hersenen en het zenuwstelsel tot hart, (rokers-)longen en spijsvertering. De workshop wordt afgesloten met een diploma uitreiking.

16990527168_5faee8e88d_z
Foto: Body Worlds

Het primaire doel van de Body Worlds exposities is voorlichting geven over het menselijk lichaam en gezondheid, zo ook aan kinderen. Tijdens de workshop Dokter Junior ervaren kinderen spelenderwijs hoe fascinerend en cool menselijke anatomie kan zijn.

Praktische informatie ‘Dokter Junior’ workshop
De eerste Dokter Junior-workshop op 6 mei is reeds volgeboekt. Voor de volgende edities zijn nog enkele plaatsen vrij: op donderdag 14 mei en zondag 14 juni 2015 van 13:00 tot 15:00 uur.

Tickets zijn €15 voor kinderen – dit is inclusief entree, werkboekje, diploma en gebruik van doktersjas en stethoscoop – en €18 voor volwassenen. Online reserveren is verplicht i.v.m. beperkte capaciteit. Meer informatie of om te reserveren: www.bodyworlds.nl/dokterjunior.

Body Worlds: The Happiness Project
De expositie vertelt het wonderbaarlijke verhaal van ons eigen lichaam en de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op onze gezondheid. Meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam. Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op www.bodyworlds.nl.