Morgenavond deel 2 in de Collegereeks van Erik Scherder bij DWDD University

VU-hoogleraar Erik Scherder geeft een collegereeks bij DWDD University. In de driedelige reeks van DWDD University: ‘Het Brein’ komen mensen langs van wie de hersenen hen soms in de steek laten. Aan de hand van hun verhaal legt Scherder uit hoe het brein normaal gesproken werkt en wat er bij deze mensen aan de hand is. DWDD University: ‘Het Brein’ is drie donderdagen om 20.30 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

Scherder: “Er is zoveel om je over te verbazen bij het functioneren van het brein en de meeste mensen staan er pas bij stil als bepaalde functies achteruit gaan of zelfs verloren gaan. In deze colleges vertel ik niet alleen over de werking van de hersenen, maar leg ik ook uit hoe je je hersenen kunt trainen en gezond kunt houden.”

Schermafbeelding-2015-05-01-om-15.54.08-e1430489822876Het tweede college, op donderdag 7 mei om 20.30 uur op NPO 1, draait om de doorbloeding van onze hersenen. Wat gebeurt er in het brein van een topsporter en hoe belangrijk is beweging?
In de derde aflevering, die wordt uitgezonden op donderdag 14 mei om 20.30 uur op NPO 1, staat het geheugen centraal. Wat speelt zich allemaal af in het brein bij gezichtsherkenning en wat is er aan de hand als ons geheugen ons in de steek laat?

Vorig artikelPrivaZorg AWBZ B.V. onder verscherpt toezicht
Volgend artikelEffecten van geluid op de hersenen en gedrag
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.