Toxys wint BioBusiness Masterclass Award 2015

Array

Gisteren sleepte Toxys de BioBusiness Masterclass Award 2015 in de wacht tijdens het HollandBIO Dutch Life Sciences SME Event. Het bedrijf, een spin-off van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), ontwikkelde de ToxTracker test. Deze in vitro assay van Toxys is gebaseerd op embryonale stamcellen en maakt het mogelijk om verschillende kankerverwekkende effecten van stoffen op een eenvoudige en betrouwbare manier te identificeren.
holland bioGiel Hendriks, Managing Director van Toxys: “Met onze ToxTracker geven we een boost aan onderzoek naar ongewenste toxiciteit van bijvoorbeeld potentiële nieuwe geneesmiddelen binnen de farmaceutische industrie. Ook kan de assay in belangrijke mate bijdragen aan het verminderen van dierproeven.”

Giel behoort tot de achttien deelnemers die in het najaar van 2014 begonnen met de BioBusiness Masterclass. Deze unieke opleiding, georganiseerd door HollandBIO, stoomt ondernemers in de dop klaar voor een glansrijke carrière in de life sciences, agrofood of chemie. Gedurende negen maanden werken de deelnemers in teamverband aan een professioneel businessplan. Een deskundige jury vond Toxys de meest veelbelovende start-up van deze editie.

Giel vond de Masterclass een succes: “Voor een startend bedrijf als Toxys kwam de BioBusiness Masterclass op een perfect moment. Samen met mijn teamgenoten, coaches en ervaren gastsprekers hebben we het businessplan van Toxys naar een hoger niveau kunnen brengen. Het winnen van de Award is een grote erkenning voor de potentie van Toxys.”

Toxys wint onder meer gratis toegang tot de BIO-Europe Spring 2016 in Stockholm. Deelname aan dit vooraanstaande partnering evenement geeft het bedrijf de kans om zich in de kijker te spelen van een internationaal publiek. Annemiek Verkamman, directeur van HollandBIO, licht toe: “Een event als de BIO-Europe Spring maakt het mogelijk om in één-op-één gesprekken in korte tijd veel partijen te ontmoeten, of je nu op zoek bent naar financiering, een samenwerkingspartner of nieuwe opdrachtgevers. Een mooie springplank voor een life sciences start-up als Toxys.”

Over Toxys
Toxys is een spin-out bedrijf van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) dat in juli 2014 is opgericht. Toxys is een contract research organisatie (CRO) die voor de industrie nieuwe medicijnen en producten test op mogelijk kankerverwekkende eigenschappen. Hiervoor gebruikt Toxys haar unieke ToxTracker reporter platform. Toxys komt hiermee tegemoet aan de dringende behoefte vanuit de farmaceutische, cosmetische en consumenten producten industrie voor betere en slimmere in vitro testen.
www.toxys.com

Over HollandBIO
HollandBIO is de belangenvereniging voor de Nederlandse biotechnologie-industrie
De biotechnologie-industrie levert een belangrijke bijdrage aan een gezonde, duurzame, op hoogwaardige kennis gebaseerde economie en maatschappij. HollandBIO bundelt de krachten van ruim 125 medische, agro-food en industriële- biotechnologie bedrijven en organisaties. Met 1 sterke stem zet HollandBIO zich in voor een optimaal innovatieklimaat zodat de mogelijkheden van de Nederlandse biotechnologie-industrie ten volste benut kunnen worden. www.hollandbio.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen