
Lekker doorgedraaid! Philadelphia kookt tijdens KunsthalKOOKT & kweekt
ArrayHet team van reclassering Nederland met cliënten van Philadelphia laat onder het mom: Lekker doorgedraaid! zien dat met groente en fruit dat niet perfect is lekker gekookt kan worden. De heerlijke gerechten die zij maken met ‘afgekeurd’ voedsel bieden ze aan op 19 en 20 juni tijdens het evenement KunsthalKOOKT & Kweekt in Rotterdam.
KunsthalKOOKT & Kweekt is een festival dat aandacht vraagt voor een duurzame en gezonde eetcultuur. De bezoekers van het festival krijgen de gerechten gemaakt van de doorgedraaide producten aangeboden om te proeven. Een lekker hapje eten vormt daarmee de aanleiding voor een goed gesprek.
Zo laten de cliënten zien wie ze zijn en wat ze in huis hebben. Tijdens het festival vormen de cliënten duo’s met studenten die ook in de organisatie van het evenement een bijdrage leveren. Achter de schermen van het festival helpen ze met allerlei klusjes en doen op die manier werkervaring op.
Waarom doorgedraaid voedsel?
Doordraaien is een begrip bij groente- en bloementelers. Het heeft betrekking op het veilen van de producten en betekent dat de veilingklok inmiddels is doorgedraaid. Het gaat dus om voedsel dat normaal gesproken niet meer verkocht zou worden, denk hierbij aan courgettes met gekke plekken of bananen die overrijp zijn. Tijdens KunsthalKOOKT & Kweekt gaat het team van Reclassering Nederland juist met deze producten aan de slag. Ze laten zien dat iets niet perfect hoeft te zijn om een heerlijk eindresultaat op te leveren.
Over Reclassering Nederland
Cliënten van Philadelphia koken elke dag met elkaar de lunch voor de medewerkers van de Reclassering Nederland. Hierbij staan gezonde en zoveel mogelijk biologische producten hoog in het vaandel en wordt alles vers en met liefde verwerkt.
De deelname aan KunsthalKOOKT & Kweekt wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Verstandelijk Gehandicapten.
Bron: Philadelphia