Rockstart helpt Digital Health startups met accelerator programma

Rockstart lanceert vandaag haar eerste accelerator programma voor Digital Health startups. Startups gefocust op het verbeteren van gezondheid en zorg worden geholpen met het valideren en het schalen van hun bedrijf. Dit gebeurt in samenwerking met een uitgebreid internationaal netwerk van mentoren, investeerders en zorginstellingen. Het programma wordt in Nijmegen georganiseerd, waar de startups vanaf dag één direct samenwerken met patiënten, zorgprofessionals en andere belanghebbenden in Nederland en daarbuiten. De aanmeldingen zijn nog tot 19 juli geopend op http://www.rockstart.com

groeiSinds haar lancering in 2012 heeft Rockstart 58 startups geholpen sneller te groeien met 6 succesvolle accelerator programma’s, waarvan 4 op het gebied van Web & Mobile en 2 rondom Smart Energy. De basis van het nieuwe programma wordt gevormd door de succesvolle methoden voor het begeleiden van startups waar Rockstart om bekend staat, maar is verder volledig afgestemd op de specifieke behoeftes van startups op het gebied van digital health.

Toegangspoort Europa
Het programma richt zich op het ondersteunen van internationale startups bij het bouwen, valideren en implementeren van nieuwe digitale diensten en producten die innovatieve software en hardware ontwikkelen voor de gezondheidszorg. Rockstart Accelerator Digital Health is gevestigd in Nijmegen en werkt o.a. samen met verschillende partners binnen Health Valley voor het ondersteunen van de startups. Nederland fungeert voor de startups daarnaast als toegangspoort tot vooraanstaande onderzoekscentra en zorginstellingen in Europa.

Preventie, connectie & communicatie
Het 6 maanden durende programma, dat van start gaat in september 2015, richt zich voornamelijk op startups die nieuwe oplossingen ontwikkelen op het gebied van preventie, connected patients en communicatie platforms & hulpmiddelen. De verbondenheid met bestaande zorgsystemen en de focus op validatie maakt het programma uniek in Europa. Om de startups relevante diensten te laten ontwikkelen worden zij vanaf dag een in contact gebracht met de patienten, professionals en andere belanghebbenden waarvoor zij hun product of dienst ontwikkelen. Zo kunnen zij veel beter voorspellen waar een aansluiting is met hun technologie en hoe zij de meeste waarde kunnen toevoegen.

Support en investering
Rockstart Accelerator Digital Health is ontwikkeld in samenwerking met partners in de gezondheidszorg, investeerders en een internationale groep mentoren bestaande uit meer dan 50 professionals, specialisten en succesvolle ondernemers. Het programma wordt geleid door Maarten den Braber (NL), digital health strateeg en mede-oprichter van Quantified Self Europe, ondersteund door onder meer Rune Theill (DK) en Don Ritzen (NL), medeoprichters van Rockstart. De startups, die van over de hele wereld worden geselecteerd, krijgen o.a. een investering van €20.000, kantoorruimte, workshops van experts en een podium op (inter)nationale evenementen gecombineerd met een intensieve (mentor) ondersteuning. Dit alles in ruil voor een 8% aandeel in hun startup. Met deze investering kunnen zij zich tot Demo Day volledig richten op het bouwen en ontwikkelen van hun product of service. Op Demo Day presenteren de startups zichzelf aan een groot publiek bestaande uit investeerders (in de zorg en technologie), partners en media.

Ecosysteem voor Digital Health
Rockstart Accelerator Digital Health heeft een sterke internationale focus. Dit houdt in dat de startups worden geholpen bij het identificeren van hun internationale mogelijkheden waarna vervolgens ook de toegang tot deze markten wordt gefaciliteerd. Rockstart Accelerator Digital Health is gevestigd in de Novio Tech Campus in Nijmegen, centraal gelegen in de Health Valley van Nederland. Deze staat bekend als een van de meest innovatieve eco-systemen voor innovatie en gezondheidszorg met een directe toegang tot 700+ bedrijven en zorginstellingen.

Rockstart Accelerator Digital Health werkt onder anderen samen met Radboudumc, de provincie Gelderland, Noaber Ventures, Arbo Unie, PPM Oost, Health Valley, de Gemeente Nijmegen, Kadans Science Partner en de Rabobank. Hekkelman Advocaten & Notarissen is de juridische partner van het programma.

Aanmeldingen kan nog 4 dagen!
Aanmeldingen voor Rockstart Accelerator Digital Health zijn nu geopend. Meer informatie over het aanmeldingsproces en het programma vind je op www.rockstart.com/accelerator/digitalhealth.

Over Maarten den Braber
Maarten den Braber is Programmadirecteur Digital Health bij Rockstart Accelerator, digital health strateeg en medeoprichter van de Quantified Self beweging in Europa. Daarnaast is hij mede-organisator van Singularity University NL, was hij COO bij Skylines en co-organisator van Mobile Monday Amsterdam. Maarten is mede-oprichter van Nexthealth (organisatoren van het allereerste Health 2.0 evenement) en studeerde af aan de Universiteit Twente op business model innovatie voor ziekenhuizen.

Over Rockstart
Het in Amsterdam gevestigde Rockstart, ‘’The Global Startup Machine’, werd in 2011 gelanceerd door Oscar Kneppers, eerder oprichter van mediabedrijven als Emerce and Bright. Het eerste Rockstart Accelerator programma startte in 2012 en ondertussen heeft Rockstart 58 startups ondersteund door middel van 6 programma’s, waarvan 4 op het gebied van Web & Mobile en 2 gericht op Smart Energy. Op het moment lopen er twee van deze programma’s in Amsterdam. Meer dan 70% van Rockstarts alumni (waaronder 3D Hubs en Peerby) hebben een vervolg investering opgehaald (EUR 18 miljoen in totaal) van internationale investeerders als Greylock Partners, Balderton Capital, XAnge Private Equity en Walvis Participaties.

Bron: Rockstart

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen