Overname centrum voor eetstoornissen CO-EUR

eetstoornisZorg van de Zaak investeert in overgewichtproblematiek
Op donderdag 6 augustus hebben het Zorg van de Zaak Netwerk en de curator Mr. D.E.A.F. Aertssen overeenstemming bereikt over de overname van activiteiten van CO-EUR, centrum voor behandeling van eetstoornissen met (ernstig) overgewicht. CO-EUR, gevestigd in Nieuwegein, Hoensbroek, Vught en Maastricht, zal hiermee een doorstart krijgen na het uitgesproken faillissement d.d. 4 augustus 2015.

Peter van Maris, directielid bij Zorg van de Zaak: ”Wij zijn blij met deze aanvulling aan het Zorg van de Zaak Netwerk. Wij willen onze kennis in leefstijlziektes of aandoeningen zoals: overgewicht/obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten of verslaving, waarbij de gedragscomponent een cruciale rol speelt vergroten. Deze aandoeningen nemen alleen maar toe. CO-EUR heeft zich gespecialiseerd in de behandeling eetstoornissen, veelal de onderliggende oorzaak overgewicht/obesitas. De overname is voor Zorg van de Zaak een logische stap en past daarmee uitstekend in onze ambitie om middels een duurzame aanpak preventiezorg te realiseren. De dienstverlening van CO-EUR wordt overigens door een aantal grote zorgverzekeraars met de hoogste kwaliteitscores beoordeeld.”

Leefstijlziektes, een toenemend probleem
De gedrag- en leefstijlziektes zien wij voornamelijk veel in de branches Vervoer, Onderwijs en Zorg en bij werknemers ouder dan 40 jaar. CO-EUR richt zich op deze doelgroep. We weten dat overgewicht ook in Nederland een toenemend probleem is. De prevalentie van overgewicht was in 2014 48% en de verwachting is dat dit in 2025 zal stijgen naar 54%. In tegenstelling tot wat gedacht wordt, blijft een deel van deze groep ook aan het werk. Echter, er komt een moment dat het niet meer lukt en het tot verzuim leidt. De toename in ongezond gedrag draagt ertoe bij dat de verwachting voor diabetes binnen afzienbare tijd toeneemt tot bijna 1 miljoen Nederlanders, terwijl diabetes type 2 in bijna de helft van de gevallen te voorkomen is door af te vallen en meer te bewegen, oftewel een andere leefstijl te hanteren.

Wetenschappelijk onderzoek cruciaal voor preventie
CO-EUR richt zich zowel op de multidisciplinaire behandeling van eetstoornissen en daaraan gerelateerde psychische en fysieke klachten, als op het wetenschappelijk onderzoek daarvan. Dankzij onderzoek kunnen eetstoornissen met (ernstig) overgewicht in de toekomst nog effectiever worden behandeld of zelfs preventief worden aangepakt.

Bron: Zorg van de Zaak

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen