Kraamafdeling Saxenburgh Groep verwelkomt 400e baby

Array

Op maandag 17 augustus 2015 verwelkomde de Saxenburgh Groep de 400e baby van het jaar, geboren op de kraamafdeling van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Lars Brink uit Dedemsvaart kwam gezond en wel ter wereld in de kraamsuite van het ziekenhuis. De Saxenburgh Groep verraste de nieuwe inwoner van het Vechtdal en zijn ouders met een kleine attentie.08_19_RZZ_400e_baby_close_ouders“Wij streven ernaar de allerbeste zorg te geven aan moeder en kind in een huiselijke omgeving. Hiervoor hebben we een aantal jaren geleden de verloskamers veranderd in kraamsuites, waarbij de medische sfeer zoveel mogelijk is weggelaten. De afdeling is in het bezit van de Bronzen Smiley. Dit betekent onder andere dat vaders na de bevalling bij hun partner en baby kunnen slapen. Als de baby toch opgenomen moet worden op de kinderafdeling, dan proberen wij moeder en kind zo min mogelijk te scheiden en waar mogelijk toch op één kamer te verzorgen”, licht Christa Cremer, leidinggevende van de afdeling toe.

Bevallen is een bijzondere gebeurtenis. Veel vrouwen bevallen het liefst thuis in hun eigen vertrouwde omgeving. Anderen kiezen er bewust zelf voor om in het ziekenhuis te bevallen onder leiding van hun eigen verloskundige, zo is de ervaring bij de Saxenburgh Groep. Soms is het om medische redenen noodzakelijk om in het ziekenhuis te bevallen. “Als er een geplande keizersnede moet gebeuren is het streven om dit op de operatiekamer op ‘natuurlijke’ wijze te doen, de zogenaamde Gentle sectio. Dat wil zeggen dat de moeder de geboorte van haar baby zelf kan zien en indien mogelijk, is er direct huid op huid contact”, legt gynaecoloog Monique Wüst uit. “Dit doen wij voor de zo belangrijke binding tussen moeder en kind. Als moeder borstvoeding gaat geven wordt de baby ook direct aan de borst gelegd.”

Afgelopen zomer zijn er in ruim een maand tijd 100 baby’s geboren terwijl er normaal gesproken gemiddeld 55 bevallingen per maand zijn. “Op de kraamafdeling is het vaak hollen of stilstaan, omdat plannen niet altijd mogelijk is,” laat Christa Cremer weten. ‘Zomerbaby’ Lars Brink uit Dedemsvaart was de 400e baby van 2015. Het team van de kraamafdeling maakte graag tijd vrij om het ventje en z’n ouders in het zonnetje te zetten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen