Informatieavond voor borstkankerpatiënten

0
625

Thema: lymfeoedeem en late gevolgen van radiotherapie
Oktober is borstkankermaand. Om hieraan aandacht te besteden, organiseert Borstkliniek Rijnmond Noord een informatieavond voor borstkankerpatiënten, naasten en andere geïnteresseerden. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 28 oktober 2015 van 19.30 tot 21.00 uur in het Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

Tijdens de informatieavond wordt aandacht besteed aan de mogelijke gevolgen van radiotherapie op lange termijn. De radiotherapeut licht deze mogelijke bijwerkingen toe en bespreekt wat u hieraan kunt doen. Daarnaast kunt u vrijblijvend vragen stellen aan de radiotherapeut. Ook is een fysiotherapeut aanwezig om u meer te vertellen over lymfeoedeem, lymfevocht en bindweefselvorming. Er wordt ingegaan op het ontstaan hiervan. Daarnaast worden praktische tips gegeven over wat u zelf hiertegen kan doen. Ook bestaat de mogelijkheid om ervaringsverhalen te delen met andere patiënten. Het koor ‘Uit volle borsten’ geeft ook nog een optreden.

Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom. Introducés zijn welkom. Er zijn geen kosten verbonden aan deze avond.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de informatieavond via het secretariaat van de stuurgroep Oncologie, via telefoonnummer 010 – 461 7122 of stuur een e-mail naar stuurgroeponcologie@sfvg.nl. Aanmelden is niet verplicht.

Bron: Franciscus Gasthuis