Stoppen met roken in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Oktober is Stoptober
Oktober is landelijk uitgeroepen als de maand om te stoppen met roken: ‘Stoptober’. In het Jeroen Bosch Ziekenhuis vindt tijdens deze maand iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur een gratis inloopspreekuur plaats over stoppen met roken.

Het inloopspreekuur wordt gehouden door José van Vugt van Bureau LOS. Zij is te vinden vóór de ruimte van bureau Patientencommunicatie, nabij de Infobalie van het ziekenhuis. Iedereen die vragen heeft over roken of over stoppen met roken kan hier terecht voor advies en informatie. Ook kunnen rokers een gratis blaastest doen om het gehalte aan koolmonoxide in het bloed te meten.

Groepscursus
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis kunnen rokers sinds juni een speciale groepscursus volgen om van het roken af te komen. Het ziekenhuis heeft hiervoor een contract afgesloten met Sine Fuma, een organisatie gespecialiseerd in programma’s om te stoppen met roken. De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten, telkens op de dinsdagavond. De kosten worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering. Gemiddeld acht van de tien deelnemers zijn na afloop succesvol gestopt met roken.

Gratis informatiebijeenkomst
Tot het einde van 2015 staan er nog groepscursussen gepland op 6 oktober, 10 november en 8 december. Voor meer informatie of inschrijven kunnen geïnteresseerden de website van Sine Fuma bezoeken, www.rookvrijookjij, of bellen naar (076) 88 951 95. Mensen die twijfelen of de cursus iets voor hen is, kunnen eerst de gratis informatiebijeenkomst bezoeken. Net als de cursussen worden deze gehouden in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De informatiebijeenkomst vindt steeds twee weken voor de start van een groepscursus plaats.

Stoptober
Stoptober is een initiatief van het Trimbos Instituut. Doel is zoveel mogelijk mensen bereid te krijgen om 28 dagen lang te stoppen met roken. Gebleken is dat de kans op definitief stoppen daarna veel groter is. Voor meer informatie zie www.stoptober.nl

Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen