Studenten ROC Midden Nederland zetten ouderen in het zonnetje

Array

Op 2 oktober staan van 10.00 tot 15.30 uur twee locaties van ROC Midden Nederland in Utrecht in het teken van de Nationale Ouderendag. ROC Midden Nederland werkt als partner graag mee aan deze viering. Met verschillende activiteiten zetten onze studenten deze grote groep ouderen centraal. Studenten van het Beauty College, het Gezondheidszorg College en het Welzijn College gaan voor een onvergetelijke dag zorgen.

Activiteiten met creatieve en sportieve studenten op de Vondellaan
Verschillende studenten die stage lopen bij het levendige, interne stagebedrijf van het Welzijn College “Plein 373” organiseren een hoop workshops en activiteiten. Bijvoorbeeld de workshop ‘The Sound of Music’ waarbij de studenten muziek maken met aandacht voor liedjes van vroeger.

Het ‘Creative Recycle Centrum’ op de Vondellaan biedt met de workshop “Creabea” de mogelijkheid om onder begeleiding hippe, nieuwe dingen te maken met ‘waardeloze materialen’. Daarnaast kunnen de aanwezigen ook meedoen aan een proefles van de 55+ VUT Fitness groep. Deze senioren trainen wekelijks onder begeleiding van deskundige trainers van UKV De Halter. Tijdens de proefles krijgen zij les van onze eigen sportieve studenten. Ook diverse zorgverleners uit de wijk staan deze dag klaar om een gezondheidstest af te nemen. Tijdens een 1 op 1 gesprek worden de uitkomsten te besproken.

Naast bovengenoemde workshops kunnen de bezoekers op de Vondellaan ook terecht voor diverse kleine activiteiten, zoals:
• Een foto op een zelfgekozen favoriete plek in de wereld
• Kennismaken met ‘Oma’s United (creatieve oma’s)
• Klikstart (digitale projecten voor ouderen) van Enactus
• Verassingsworkshop Stichting Uget2gether

Een beauty-behandeling op het Beauty College
Tegelijkertijd ontvangen studenten van de opleiding Haarverzorging en Schoonheidsverzorging de senioren bij het Beauty College op de Kretadreef. De studenten krijgen de hulp van Niels Jansen, celebrity visagist, bekend van radio en TV. In de kapsalon en schoonheidssalon staan professionele studenten van het Beauty College klaar om de bezoekers helemaal te verwennen. Zij kunnen hun haar laten doen óf een schoonheidsbehandeling krijgen. Ze gaan in ieder geval weer helemaal “opgepimpt” naar huis. Er worden ook foto’s gemaakt, 1 voor en 1 na de metamorfose. Die worden later naar uw huisadres opgestuurd.

De Nationale Ouderendag
De Nationale Ouderendag werkt vanuit de gedachte dat de jongere generaties iets voor ouderen kunnen betekenen. Het is de ambitie van de Nationale Ouderendag om de komende jaren uit te groeien tot een landelijk evenement, met steeds een lokale insteek. De Nationale Ouderendag vindt iedere eerste vrijdag van oktober plaats. De Nationale Ouderendag zet ouderen graag aan het roer: zij bepalen zelf wat ze graag willen doen door hun wens te uiten. Daarnaast worden in verschillende gemeenten activiteiten georganiseerd voor ouderen.

Bron: ROCMN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen