Trimbos waarschuwt voor levensgevaarlijke XTC

Array

Het Trimbos-instituut waarschuwt voor een levensgevaarlijke xtc-pillen die in omloop zijn. Volgens het instituut zij de pilleb landelijk verspreid en staat er een vals logo van het Amsterdam Dance Event op. Deze pillen kunnen levensgevaarlijke doses MDMA bevatten, zegt het Trimbos-instituut. De doses zijn zo hoog dat er een veel grotere kans op een overdosering is, hetgeen fatale gevolgen hebben.

Het instituut heeft waarschuwingsposters laten maken. Voor zover bekend zijn er nog geen slachtoffers gevallen.

De afgelopen jaren zijn de doseringen verdubbeld maar die hogere concentratie vzorgt niet voor meer gewenste effecten, wel tot meer risico’s. Door XTC met hoge doseringen MDMA kan je lichaam ‘op hol slaan’, zegt zo legt een woordvoerder van het Trimbos instituut uit. “Je lichaam wordt steeds harder opgezweept door de XTC, je krijgt een enorm hoge bloeddruk, enorm hoge hartslag en je lichaamstemperatuur stijgt. Dat zijn allemaal effecten die ertoe leiden dat je eiwitten ontregeld raken. Als deze effecten niet kan couperen, kun je overlijden doordat je organen door deze effecten stoppen .”

Veel jongeren denken dat XTC een relatief veilige drug is. Maar het gebruik is zeker niet zonder risico’s.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen