Open dag Ouderenzorg Saxenburgh Groep trekt geïnteresseerd publiek

Wethouder Jannes Janssen van de gemeente Hardenberg fietste samen met buurtbewoonster mevrouw Hutten ’s morgens in Zorgcentrum ’t Welgelegen de deuren open voor de Open dag Ouderenzorg van de Saxenburgh Groep op zaterdag 3 oktober. Aan het eind van de dag stond de teller op 700 bezoekers. De organisatie was daarmee dik tevreden.

De Saxenburgh Groep bood het publiek zaterdag jl. een kijkje in haar zorgcentra Nijenhaghen in Ommen, Oostloorn in Hardenberg, ’t Welgelegen in Gramsbergen en Aleida Kramer in Coevorden. Wethouder Jannes Janssen maakte in Gramsbergen een spannende entree met de rolstoelfiets waarin mevrouw Hutten dapper had plaatsgenomen. Samen reden ze letterlijk het zorgcentrum binnen.

Janssen noemde de rolstoelfiets een aardig voorbeeld van een beetje hulp nodig hebben als tussenvorm van helemaal zelfstandig wonen en niet meer thuis kunnen wonen. “Fijn dat er veel vrijwilligers zijn die iedere keer de mensen weer helpen. De Saxenburgh Groep kan heel goed voor de mensen zorgen, van een klein beetje tot heel veel. Samen met zorgverzekeraars en gemeenten doen ze hun best om dat goed voor elkaar te krijgen”, aldus de wethouder. Hij verwijst hierbij naar het gezamenlijke initiatief Vitaal Vechtdal, dat zich erop richt om mensen zo lang mogelijk gezond te houden. De wethouder was onder de indruk van het bewogen pleidooi voor dagbesteding De Vechtoever in Gramsbergen, van één van de begeleidsters.

janssen_rolstoelfiets_2De bezoekers van de open dag toonden zich geïnteresseerd in de vele mogelijkheden van zorg en ondersteuning bij het ouder worden. Zo staat Zorgcentrum Aleida Kramer in Coevorden al vele jaren bekend om haar gespecialiseerde zorg voor dementerende ouderen. Voor veel mensen was de open dag een eerste kennismaking met de wijksteunpunten bij de zorglocaties, laagdrempelige ontmoetingsplekken voor mensen uit de buurt. Vooral het samen eten is er een groot succes. In Oostloorn werden diverse bezoekers verleid om een denkbeeldig tochtje op de fiets te maken langs de Saxenburgh Groep locaties in Hardenberg. In Gramsbergen en Ommen werd veelvuldig gebruik gemaakt van de gelegenheid die enkele bewoners gastvrij boden om hun ruime appartement te bekijken. In Nijenhaghen in Ommen verhuurt de Saxenburgh Groep appartementen voor 55+-ers, variërend van appartementen zonder zorg, tot zorg met indicatie, waarbij het zorgteam altijd binnen handbereik is. Gedurende de dag kon Zorgcontact, de toegangspoort naar zorg van de Saxenburgh Groep, concrete vervolgafspraken noteren en hadden enkele nieuwe vrijwilligers zich aangemeld. Zo kon iedereen tevreden terugkijken op een geslaagde dag.

Bron: Saxenburgh Groep