CWZ: Sneldiagnostiek prostaatkanker biedt binnen een dag zekerheid

0
940

Sinds september 2015 kunnen mannen met een verdenking op prostaatkanker in CWZ terecht voor snelle diagnostiek. Op de dag van de eerste onderzoeken is ook de uitslag bekend. Wordt prostaatkanker vastgesteld, dan is er aansluitend een gesprek over noodzakelijke vervolgonderzoeken en behandelmogelijkheden.

Binnen vijf werkdagen afspraak op poli urologie
Mannen met verdenking op prostaatkanker kunnen binnen vijf werkdagen terecht bij poli urologie voor deze sneldiagnostiek. Bijvoorbeeld als de huisarts een verhoogd PSA vaststelt, wat kan duiden op prostaatkanker.

Snel traject op locatie Nijmegen

De sneldiagnostiek is mogelijk in CWZ Nijmegen, maar nog niet op de buitenpoli’s Waalsprong en Druten. Voorheen zat er een week tussen de onderzoeken en de uitslag. Nu vinden alle onderzoeken die nodig zijn voor de diagnose plaats op één ochtend. Diezelfde middag is de uitslag bekend. Met deze snelle diagnostiek wil CWZ mensen in deze regio snel duidelijkheid bieden, wat ook prettig is juist als er geen sprake is van prostaatkanker. Zo verkeert u minder lang in onzekerheid.

BRONCWZ
Vorig artikelVKIG blij met erkenning beroep Klachtenfunctionaris
Volgend artikelJaarlijkse Galenusprijzen uitgereikt
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.