Informatieavond over orgaan- en weefseldonatie in Meander Medisch Centrum

Array

Meander Medisch Centrum organiseert op donderdag 15 oktober de informatieavond ‘Doneren; zo zit het’ . De avond is bestemd voor iedereen die meer wil weten over de procedures en levensbeschouwelijke gedachten rondom donatie en transplantatie van organen en weefsels. Orgaan- en weefseldonatie staat landelijk in de aandacht tijdens de Donorweek van 12 t/m 18 oktober.

Donororganen en –weefsels zijn nodig om ernstig zieke mensen te helpen. De wachtlijst voor een transplantatie is nog steeds erg lang. Ruim drie miljoen mensen in Nederland hebben al laten vastleggen dat ze donor willen zijn. Dat is niet voldoende. Een belangrijk doel van de donorweek is mensen te stimuleren hun keuze voor wel of niet doneren vast te leggen in het donorregister. Janet Heimensen, transplantatiecoördinator van Meander, licht dit toe: “Als je je keuze met je naasten bespreekt én vastlegt in het donorregister, voorkom je dat de familie op een zeer moeilijk moment voor het eerst met de donatievraag geconfonteerd wordt. Tijdens de informatieavond zullen de verschillende aspecten rondom donatie besproken worden, om zo mogelijke onduidelijkheden weg te nemen en een goede keuze te kunnen maken.”

Informatiestand
Tijdens de Donorweek zijn deskundigen van Meander Medisch Centrum en van de Nederlandse Transplantatie Stichting met een stand aanwezig in de Laan van het ziekenhuis. Hier kunnen bezoekers terecht met vragen over donatie en registratie in het Donorregister.

Donorregistratie Kleur

Donorregistratie Kleur

Programma
Op de informatieavond spreekt geestelijk verzorger Gerben Brunsveld over ‘Lichaam en ziel, (levens)-beschouwelijke gedachten bij donorschap’. Janet Heimensen licht de procedures rondom donatie en transplantatie toe. Yvette Draisma ontving een donorlever en deelt haar persoonlijke verhaal.

Datum, locatie en tijdstip
Donderdag 15 oktober van 20.00 – 21.30 uur in Auditorium I van Meander Medisch Centrum, Maatweg 3 in Amersfoort.

Aanmelden en meer informatie
Voor aanmelden en meer informatie ga naar www.meandermc.nl/orgaandonatie.

Bron: Meander Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen