Gemeente Den Haag start webwinkel vol waardering voor mantelzorgers

Array

De gemeente Den Haag is op 15 oktober gestart met een toer door de stad met een mobiele huiskamer om zoveel mogelijk mantelzorgers te waarderen voor hun inzet. In de huiskamer heeft Gerben Hagenaars (directeur Zorg, Maatschappelijke Coöperatie en Ondersteuning) de eerste mantelzorger geregistreerd voor de nieuwe webwinkel vol waardering.

Foto: Gerben Hagenaars van de gemeente Den Haag registreert de eerste mantelzorger voor de nieuwe webwinkel vol waardering. Fotograaf: Bastiaan van Muscher

Foto: Gerben Hagenaars van de gemeente Den Haag registreert de eerste mantelzorger voor de nieuwe webwinkel vol waardering.
Fotograaf: Bastiaan van Muscher

Zes dagen lang toert de mobiele huiskamer langs zes locaties in de stad als symbool voor de 85.000 Haagse huiskamers waarin elke dag mensen worden verzorgd door hun  familielid, vriend of buurman . Deze informele zorg wordt gedaan uit liefde en vanzelfsprekendheid en dat vindt de gemeente bijzonder.

U heeft het verdiend!
Thuis gebeurt het. Daar zijn de meeste mantelzorgers actief. Als buitenstaanders zien we vaak niet hoe deze 85.000 mensen zorgen voor hun naasten en daarom opent de gemeente Den Haag met deze actie de deuren van deze huizen. De gemeente Den Haag wil met de campagne ‘U heeft het verdiend’ laten zien hoe bijzonder de inzet en steun van mantelzorgers is.

Webwinkel vol waardering
Na registratie in de Haagse huiskamer of op www.denhaagmantelzorg.nl ontvangt de mantelzorger een tegoed voor een waardering in een van de volgende vier categorieën:

Categorieën     Enkele voorbeelden
  • Vervoer
Tegoed bij HTM
Tegoed bij Connexxion
Tegoed bij GreenWheels
  • Hulp in en om het huis
Tegoed voor stomerij
Mathijs Maaltijd Box voor twee personen
  • Uitgaan
1x film naar keuze bij Pathé
1x 3-gangen menu Humphrey’s
1x gratis entree Madurodam
  • Wellness
2 uur schaatsen op de Uithof
1x bowlen bij Bowling Scheveningen
Tegoed bij Rituals

De mobiele huiskamer in de buurt
De mobiele huiskamer doet de volgende locaties aan:

Datum LocatieWelkom
  • Zaterdag 17 oktober
Prins Willemplein – voor de Keizerstraat10.00 – 16.00 uur
  • Zondag 18 oktober
Hofplaats – aan het Spui en voor de Tweede Kamer/Nieuwspoort10.00 – 16.00 uur
  • Maandag 19 oktober
Haagse Markt –  ingang Herman Costerstraat10.00 – 16.00 uur
  • Dinsdag 20 oktober
Winkelcentrum Leyweg – op de markt                 10.00 – 16.00 uur
  • Woensdag 21 oktober
Winkelcentrum Loosduinen – op de markt10.00 – 16.00 uur

Na afloop van de toer kunnen mantelzorgers zich nog tot eind december registreren voor een waardering uit de webwinkel.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen