Problemen met ontlasting?

0
1141

Online seminar: Problemen met ontlasting?
Rennen voor het toilet in de hoop dat je op tijd bent, of altijd buikpijn omdat je juist nooit hoeft? Het niet kunnen ophouden () of juist het niet kwijtraken (obstipatie) van zijn veel voorkomende problemen die het dagelijks functioneren flink in de weg kunnen zitten. Daarom organiseert het Groene Hart Ziekenhuis op dinsdagavond 24 november van 20.00 tot 21.30 uur een online seminar over ontlastingsproblemen.

Hans van de Heyden (internist/MDL-arts) en Coen Baeten (chirurg) vertellen uitgebreid over dit onderwerp: welke vormen van incontinentie en obstipatie zijn er, wanneer zoek je hulp en welke behandelingen zijn mogelijk?

Een online seminar is een laagdrempelige vorm van voorlichting. Deelnemers loggen thuis op de computer of tablet anoniem in om de sessie bij te wonen. Tijdens de voorlichting is er uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen. Deze vragen worden zoveel mogelijk direct beantwoord door onze mensen achter de schermen: Maartje van Tiel (verpleegkundige Endoscopie) en Stefanie Dekkers (arts-assistent Chirurgie).

Aanmelden voor dit seminar kan via: www.onlineseminar.nl/ghz
In het GHZ is een speciaal spreekuur voor mensen met ontlastingsproblemen: het defecatiespreekuur. Binnen één dag vinden onderzoeken en diagnose plaats. Een team van specialisten en andere deskundigen staat klaar om de best passende behandeling te geven.