MS-symposium in Refaja

Array

Ziekenhuislocatie Refaja, onderdeel van Treant Zorggroep, houdt op dinsdagavond 15 december een symposium over MS. Tijdens deze avond wordt ingegaan op nieuwe ontwikkelingen. Patiënten, mantelzorgers en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Multiple Sclerose is een chronische neurologische aandoening met grote gevolgen voor zowel patiënt als familie. Het ontstaat meestal bij jongvolwassenen en komt in Nederland bij circa 1 op de 1.000 personen voor. Klachten variëren van bijvoorbeeld storingen in het gevoel, verlamming, problemen met lopen en plassen, maar ook cognitieve klachten als geheugenproblemen.

De ziekte kan momenteel (nog) niet genezen worden. Er zijn wel behandelingen die vooral het aantal en de ernst van de ontstekingen in hersenen/ruggenmerg kunnen verminderen. Daarnaast zijn er behandelingen die klachten van MS kunnen verlichten.

Programma
Tijdens het MS-symposium zijn er diverse sprekers. Zo geeft neuroloog Katalin M. Horvath uitleg over de ziekte, diagnostiek en nieuwe medicatie. MS-verpleegkundigen Gerda Nijholt en Annemarie Vader vertellen over symptomatische therapie en geven informatie over cannabis. Marian Noordman, diëtiste van Stichting MS-Anders, zoomt in op de juiste voeding bij MS. Ten slotte spreekt Marco Heerings van het Nationaal MS Fonds over autonomie, patiëntenparticipatie, je eigen denken over MS en over kwaliteit van leven.

Locatie en tijden
Het symposium is op dinsdag 15 december 2015, van 19.30 tot 21.30 uur. Ziekenhuislocatie Refaja, Boerhaavestraat 1 in Stadskanaal, Zwartsenbergzaal (eerste etage). Graag aanmelden door te mailen naar [email protected] onder vermelding van MS-symposium, naam en aantal personen. Telefonisch aanmelden kan ook via (0599) 65 45 61, op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur.

Bron: Treant Zorggroep

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen