Vitaal Vechtdal start vitaliteitscampagne met flashmob op markt

Op dit moment(11 uur), presenteert Vitaal Vechtdal zich met een flashmob op de markt in Ommen. Pauline Terwijn van de Raad van Bestuur Saxenburgh Groep en Jasper Vrieling, directeur van Vrieling Adviesgroep, voorlopige bestuursleden van de Coöperatie Vitaal Vechtdal, zijn op de markt aanwezig en nemen ‘spontaan’ deel aan de flashmob met dansers van Dansschool Erik uit Hardenberg, een aantal leerlingen van het Vechtdal College en inwoners van Ommen. Wij verwachten dat ongeveer 50 personen deelnemen aan de flashmob.

Vitaal Vechtdal vraagt om op een voor de regio bijzondere wijze aandacht voor inspanningen voor minder ziekte, eenzaamheid en afhankelijkheid en meer gezondheid, zelfredzaamheid, welzijn en participatie. Vitaal Vechtdal staat met een kraam op de markt en wordt ondersteund door een campagneteam. Bezoekers aan de markt krijgen een attentie.

De oprichting van de Coöperatie Vitaal Vechtdal is uniek voor Nederland, omdat hiermee de zeggenschap over vitaliteit in de regio bij de burgers zelf wordt neergelegd. De doelstelling van Vitaal Vechtdal is een vitale bevolking in de regio; lekker kunnen leven, werk hebben, vitaal oud worden en een gezonde jeugd hebben. Dit wordt ondersteund door de gemeenten Ommen en Hardenberg, scholen, werkgevers en zorgaanbieders. De Coöperatie verbindt al deze partijen. De gratis Vitaal Vechtdal Polis die wordt ondersteund door de zorgverzekeraars Zilveren Kruis en ONVZ, is een stimulans voor preventie op het werk, voor welzijn en zorg. De Vitaal Vechtdal Polis is beschikbaar voor de inwoners van de regio Vechtdal, Coevorden en Twenterand.

Bron: Saxenburgh Groep