Ziende(r)ogen 2016 geheel in het teken van innovaties

Tijdens de landelijke slechtziendendag Ziende(r)ogen innovatief! op 23 januari 2016 krijgen mensen met een oogaandoening tips en inspiratie over hoe zelfstandig leven goed mogelijk is, ook als ze minder goed (gaan) zien. Ziende(r)ogen, dat voor de zesde keer wordt gehouden, is hét evenement over zien en minder goed zien.

Gastspreker André Kuipers
Ziende(r)ogen innovatief! heeft een gevarieerd programma met in de ochtend astronaut André Kuipers als gastspreker. Hij zal onder andere vertellen hoe technologie kan helpen om voor de meest ingewikkelde uitdagingen een oplossing te vinden. André Kuipers plaatst alles – ook het zien – in een heel bijzonder perspectief.

Workshops over slimme innovaties
‘s Middags is er een veelzijdig aanbod van workshops en lezingen: zo zijn er workshops over onder andere navigatie met Beacons, gezichtsherkenningsapparatuur, werk vinden via social media, autorijden met een visuele beperking, 3D-printen, slimme apparaten in huis en ervaringen uitwisselen via social media. Ook zijn er lezingen over de retinachip en zien door middel van een hersenschorsprothese. Kijk voor het volledige workshop- en lezingenaanbod op www.slechtziendendag.nl.

De dag sluit af met een informele borrel
Ziende(r)ogen innovatief! wordt georganiseerd door de Oogvereniging en de MaculaVereniging in samenwerking met het Oogfonds, Koninklijke Visio en Bartiméus.

Praktisch
Ziende(r)ogen innovatief! vindt plaats op zaterdag 23 januari 2016 van 10.30 – 16.00 uur in cursus- en vergadercentrumcentrum Domstad in Utrecht. Een kaartje kost € 15,- per persoon (incl. koffie, thee, lunch en borrel). Een routebeschrijving naar cursus- en vergadercentrumcentrum Domstad is te vinden op de website van Ziende(r)ogen. Deelnemers dienen zich van tevoren aan te melden. Dat kan eenvoudig online via de website van Ziende(r)ogen: www.slechtziendendag.nl.

Bron: oogvereniging.nl