Voorlichtingsavond over ‘rusteloze benen’

Array

Op dinsdag 16 februari organiseert het Jeroen Bosch Ziekenhuis samen met de Stichting Restless Legs een lezing over ‘rusteloze benen’. Rusteloze benen (in het Engels restless legs) is een aandoening waarbij een vervelend gevoel optreedt in de onderbenen. Door te bewegen neemt dit gevoel (tijdelijk) af.

De lezing vindt plaats in het Auditorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, van 19.00 – 20.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is verplicht en kan via [email protected] of telefonisch via (073) 553 65 77.
De lezing wordt verzorgd door neuroloog Thom Timmerhuis. De Stichting Restless Legs is aanwezig met een informatiestand. De heer Timmerhuis vertelt wat de aandoening ‘rusteloze benen’ precies inhoudt. Ook gaat hij in op de mogelijke oorzaken van deze aandoening. Verder geeft hij adviezen om klachten zoveel mogelijk te voorkomen en bespreekt hij de voor- en nadelen van de verschillende behandelmogelijkheden. De lezing zelf duurt van 19.00 tot 19.45 uur, waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen.

Slaap Waak Centrum
Ongeveer 5% van de volwassen Nederlanders heeft soms of chronisch last van rusteloze benen. Vaak wordt dit niet herkend of behandeld. De aandoening komt voor bij mannen en vrouwen, meestal vanaf 30 jaar, maar ook vaak tijdens de zwangerschap. Daarnaast komt het in bepaalde families veel meer voor. De klachten treden vooral in de avond en nacht op en kunnen de nachtrust ook flink verstoren. Mensen die in hevige mate last hebben van rusteloze benen kunnen via hun huisarts worden doorverwezen naar het Slaap Waak Centrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis of naar de afdeling Neurologie.

Bron: JBZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen