Longpunt: de ziektelast van COPD

Array

Longpunt Eindhoven organiseert op maandagmiddag 15 februari een lezing met als thema ‘De ziektelast van COPD’. Tijdens deze lezing bespreekt longverpleegkundige mw. N. Vorstenbosch van Máxima Medisch Centrum, hoe om te gaan met het verergeren van de COPD. Vragen zoals het bespreekbaar maken van de ziekte en hoe zelf grip te houden op de eigen wensen behandelt zij deze avond. Daarnaast heeft u de mogelijkheid tot het stellen van vragen en het ontmoeten van lotgenoten. Voor koffie of thee wordt gezorgd.

De lezing vindt plaats in het auditorium van Máxima Medisch Centrum locatie Eindhoven, Ds. Th. Fliednerstraat 1 in Eindhoven. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. U bent vanaf 13.30 uur van harte welkom. De toegang is gratis. Informatie over deze bijeenkomst kunt u krijgen bij mw. R. Dost, telefoonnummer (040) 843 53 07. Wilt u zich wel aanmelden? Via [email protected] of op bovengenoemd telefoonnummer.

Het Longfonds (voorheen Astma Fonds) organiseert samen met Máxima Medisch Centrum, het Catharina Ziekenhuis en PoZoB (praktijkondersteuners huisartsen in Zuidoost-Brabant) een baanbrekend initiatief van patiënten voor patiënten: Longpunt Eindhoven. Het Longpunt is een combinatie van een informatiebijeenkomst en lotgenotencontact voor patiënten met een (chronische) longaandoening.

Bron: Maxima Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen