Dr. Leo Kannerhuis werkt samen met Medicore

Met ingang van 15  februari werken de 450 medewerkers van het Dr. Leo Kannerhuis met MC EPD van Medicore. In de zomer van 2015 werd de keuze voor het webbased EPD bekendgemaakt. Het nieuwe EPD gaat het Dr. Leo Kannerhuis ondersteunen bij de dagelijkse processen als innoverend behandelcentrum op het gebied van autisme. De basis voor de implementatie is de ‘Patient Journey’.

Deze door Medicore ontwikkelde methodiek geeft inzicht in het traject van de patiënt binnen het Dr. Leo Kannerhuis. De nieuwe behandellijnen (Behandelcentrum voor Kinderen, Behandelcentrum voor Jongeren en Behandelcentrum voor Volwassenen) van het Dr. Leo Kannerhuis zijn in het traject opgenomen.

MC EPD kent gebruiksvriendelijke formats voor behandelplannen, brieven en roosters. Voor behandelaren is het mogelijk om 100% patiëntgebonden en niet-patiëntgeboden tijd te schrijven vanuit de agenda. Ook de tijd van groepsafspraken wordt door MC EPD automatisch verdeeld over de behandelaren. Dit scheelt veel extra registratietijd. In de afgelopen periode zijn de medewerkers in een intensief opleidings- en introductietraject wegwijs gemaakt in MC EPD. Na de implementatie zal het Dr. Leo Kannerhuis de mogelijkheid bekijken om de functionaliteit die MC EPD biedt op het gebied van mobiele devices in te zetten.

Het Dr. Leo Kannerhuis is een topklinisch expertise- en behandelcentrum voor mensen met een complexe autisme-spectrumstoornis (ASS) van alle leeftijden. Naast de hoofdvestiging in Doorwerth bevinden zich diverse vestigingen in Oosterbeek, Wolfheze, Arnhem, Nijmegen en Amsterdam.

Medicore verbindt en ontzorgt instellingen in de GGZ en de ziekenhuiszorg met het innovatieve webbased MC EPD. Dagelijks werken meer dan 18.000 mensen in de zorg met de EPD-software van Medicore. Medicore is gevestigd te Utrecht.

Bron: Medicore