Brandweer-award voor het Groene Hart Ziekenhuis

Dinsdag 16 februari 2016 heeft het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) te Gouda de STOOM award 2015 uitgereikt gekregen. Deze ontving het ziekenhuis uit handen van Brandweer Hollands Midden vanwege een sterke afname van het aantal loze brandmeldingen in 2015.

STOOM staat voor het Structureel Terugdringen van Onechte en Ongewenste Meldingen. Het Groene Hart Ziekenhuis heeft deelgenomen aan het project dat in 2014 door Brandweer Hollands Midden is gestart met als doel het terugdringen van het aantal automatische brandmeldingen.

Door verschillende maatregelen is het aantal automatische meldingen van 17 meldingen in 2014 met 58% gedaald tot 7 meldingen in 2015. Hierbij speelde de bewustwording van de consequenties van de loze meldingen een grote rol.

Automatische brandmeldingen kunnen veroorzaakt worden door technische aspecten, menselijk handelen of een combinatie hiervan. Omdat er relatief veel automatische meldingen gemaakt werden vanaf het GHZ is er in samenwerking met de brandweer en het ziekenhuis gekeken naar eventuele oplossingen om het aantal loze meldingen te verminderen.

Het Groene Hart Ziekenhuis is al jarenlang actief om het aantal ongewenste en onechte meldingen terug te dringen. De award is dan ook een beloning voor dit werk. Gelukkig is er nog nooit een echte brand geweest.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen