Buurtzorg neemt cliënten en medewerkers TSN in Den Haag over

Buurtzorg Nederland heeft de intentie uitgesproken om alle Haagse cliënten over te nemen van het in problemen geraakte TSN. Dat houdt in dat de 3.000 cliënten in Den Haag ook na een faillissement van TSN verzekerd blijven van hun hulp bij het huishouden. Buurtzorg neemt ook alle huidige 612 medewerkers die TSN in Den Haag heeft over, met behoud van arbeidsvoorwaarden.

Nadat eind 2015 bekend werd dat TSN in financiële problemen verkeerde, heeft de gemeente Den Haag zich sterk gemaakt voor een goede oplossing voor zowel cliënten als medewerkers. Alle cliënten moeten de zorg die zij nodig hebben behouden, en bestaande relaties tussen personeel en cliënten moeten in stand blijven. Verder wil de gemeente ruimte geven aan meer kleinschaligheid en wijkgebonden ondersteuning. Het plan van de bewindvoerders van TSN en de Stichting Buurtzorg – een van de huidige aanbieders in Den Haag – voldoet hieraan.

Wethouder Karsten Klein (Zorg en Welzijn): “In Den Haag hebben we ervoor gekozen om de landelijke bezuinigingen van 40 procent op de hulp bij het huishouden uit eigen middelen op te vangen. Dit stelt ons nu in staat om goede en broodnodige zorg te waarborgen. Samen met de zorgaanbieders blijven we ons inzetten voor een innovatief zorgklimaat gericht op kleinschalige zorg.”

Jos de Blok, directeur Buurtzorg: “Ik ben blij dat we nu voortvarend aan de slag kunnen in Den Haag. Net als Buurtzorg staat de gemeente voor goede zorg. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de manier waarop gewerkt wordt aan innovaties en wijkgerichte zorg. Ook heeft de gemeente extra middelen uitgetrokken voor de zorg. Dat verdienen de vaak kwetsbare cliënten, en het is ook noodzakelijk.”

In totaal maken ruim 12.000 Hagenaars gebruik van ondersteuning in de vorm van hulp bij het huishouden. TSN is momenteel de grootste aanbieder van hulp bij het huishouden in Den Haag. De cliënten van TSN gaan per 25 april over naar hun nieuwe zorgaanbieder Buurtzorg. Ruim voor die tijd worden zij hierover per brief geïnformeerd door de gemeente.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen