Genomineerden Nationale zorginnovatieprijs bekend

0
1035

Op het Health Valley Event 2016 wordt voor het eerst de Nationale Zorginnovatieprijs uitgereikt. Uit de ruim 100 aanmeldingen via zorginnovatie.nl zijn drie genomineerden geselecteerd die meedingen naar de prijs van 15.000 euro. De 1000 aanwezigen op het Health Valley Event op donderdag 17 maart aanstaande, kiezen de uiteindelijke winnaar. ‘We zijn onder de indruk van de grote hoeveelheid aanmeldingen en vooral de kwaliteit van de inzendingen’, aldus Wilco Schuttelaar, directeur Zorginnovatie.nl. ‘We hebben uit de landelijke inzendingen drie innovaties gekozen die echt de kwaliteit en efficiency van de zorg verbeteren. Innovaties die reeds succesvol getest en geïmplementeerd zijn.’

De innovaties die genomineerd zijn:

  • Aeonose, snelle, niet-invasieve diagnostiek door analyse van uitgeademde lucht met een elektronische neus.

  • ScopeControl, een apparaat dat snel en vol automatisch de kwaliteit van endoscopen test. Hierdoor worden vertragingen op de operatiekamer voorkomen.

  • SilverFit Rephagia, spellen en visualisaties die helpen de verstoorde slikfunctie bij patiënten, veelal ouderen, te verbeteren zodat ze weer kunnen eten en drinken.

Bekijk deze innovaties en andere innovaties die door de jury op de shortlist zijn gezet via deze link.

Marc Kalf, manager zorginnovatie bij Health Valley en lid van de jury ‘Met de 15.000 euro kan de winnende ondernemer een volgende stap zetten in de ontwikkeling van zijn bedrijf. Maar ook de andere twee genomineerden hebben een prachtige innovatie waar we nog veel van zullen horen.’

Over Zorginnovatie.nl  Inmiddels staan zo’n 350 bedrijven met hun zorginnovatie in de database die recent door minister Schippers is geopend. De verwachting is dat in december 2016 minimaal 50% van de bedrijven op het gebied van zorginnovatie zich hebben aangemeld op de database.

Stichting Zorginnovatie Nederland is een samenwerking van acht regionale innovatienetwerken in de zorg: Amsterdam Economic Board, Economic Board Utrecht, EIZT (Expertisecentrum voor Innovatieve Technologie), Health Valley, HANNN (Healthy Ageing Network Northern Netherlands), Medical Delta, OMFL (Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland) en VitaValley. Andere regio’s en partners zijn uiteraard welkom om aan te sluiten.

Over Health Valley Event 2016 De prijs wordt uitgereikt op het Health Valley Event op 17 maart 2016. Het Health Valley Event is het grootste jaarlijkse congres op het gebied van zorginnovatie en trekt meer dan 1000 deelnemers. Tijdens het plenaire slotprogramma krijgen de drie genomineerde zorginnovaties de kans zich aan het grote publiek te presenteren. Het publiek in de zaal kiest uiteindelijk het winnende bedrijf. Meer informatie of direct aanmelden voor het Health Valley Event.

Vorig artikelStart bouw gastenverblijf UMC Utrecht Cancer Center
Volgend artikelElektronische gegevensuitwisseling zorg voldoet aan privacywetgeving
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.