Nieuwe partners Meander Innovation Center

Array

Meander Medisch Centrum heeft afgelopen vrijdag 11 maart het startsein gegeven voor de samenwerking met externe partners in het Meander Innovation Center. Meander werkt al langer samen met Cisco. Nieuwe bedrijven die zich hebben verbonden zijn Funatic, CSC, Vosko en Hogeschool Utrecht.

Om het aanbod aan digitale services voor zijn patiënten dit jaar verder te verbeteren en uit te breiden, werkt Meander samen met diverse bedrijven. Het Meander Innovation Center is hiervoor het centrale ontmoetingspunt waar professionals vanuit zorg, ICT, bedrijven en onderwijs kunnen samenwerken, kennis delen en vooral ook: elkaar kunnen inspireren. Deze functie heeft het eveneens binnen Meander. Artsen en andere medewerkers denken hier mee over de beoogde oplossingen en aanpak.

CEO van Meander Medisch Centrum Frank de Reij onderstreept het belang van deze samenwerking: “Technisch gezien zijn er legio mogelijkheden en op meerdere plekken in de zorg is een begin gemaakt op het gebied van e-health. De meerwaarde die wij nastreven, zit juist in de samenwerking met externe partners en interne professionals, om zodoende tot gedegen oplossingen te komen voor de langere termijn. Die verkrijg je door de juiste tools slim te integreren in bestaande processen én met elkaar te verbinden. Als voorbeeld kun je denken aan het chat-gesprek met de dokter, waarvan de uitkomsten ook direct zijn opgeslagen in het elektronisch patiëntendossier.”

Foto: Partners Meander Innovation Center

Bron: Meander Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen