Opening Nocepta; Twentse multidisciplinaire expertisecentrum chronische pijn

0
1141

Vrijdag 18 maart 2016 vond de officiële opening van Nocepta plaats. Nocepta is het Twentse multidisciplinaire expertisecentrum voor de patiënt met chronische pijn. Het is een samenwerking van de ziekenhuizen MST en ZGT en medisch specialisten anesthesiologie.

Bundeling van krachten
De pijnpoli is bedoeld voor patiënten uit de hele regio die geen acute zorg behoeven. Deze groep met pijnklachten is nu aangewezen op reguliere ziekenhuiszorg die verspreid is over meerdere locaties.

Het doel is om vanaf het begin van de behandeling bij Nocepta de krachten van diverse medisch specialisten te gaan bundelen: neurologen, psychologen, orthopeden, fysiotherapeuten en revalidatieartsen.

‘One-stop-shop’
De pijnpoli is bedoeld voor patiënten uit de regio die geen acute zorg behoeven. Deze groep met pijnklachten is nu aangewezen op reguliere ziekenhuiszorg die verspreid is over meerdere locaties. De bundeling van krachten betekent één uniforme aanpak door een multidisciplinair team dat volgens het one-stopprincipe werkt.Dit betekent dat de patiënt niet meer dan één dag kwijt is aan diagnose, behandelplan én behandeling. De patiënt wordt al vóór zijn komst naar het pijncentrum besproken in het team.

“Door de nauwe samenwerking kunnen we meer inzicht krijgen in de oorzaak en behandelmogelijkheden van de pijn”, aldus Mettje Hanje, anesthesioloog en medisch manager bij Nocepta. “Bij Nocepta is alles te vinden onder één dak. Dit betekent dat wij zorgen voor de intake, de diagnose, de juiste specialisten, de juiste behandeling én de nazorg. Bovendien kan in specifieke gevallen, na overleg met de patiënt over het behandelplan, aansluitend aan de intake met de behandeling gestart worden. Dat is gemakkelijk, snel en effectief.”

De pijnpoliklinieken van MST en ZGT zijn al sinds november 2016 samengevoegd op een locatie in ZGT Hengelo.

Het telefoonnummer van Nocepta is: 088-7085080.

Bron: MST

BRONMST
Vorig artikelAfronding pilot Gewonnen Levenskwaliteit
Volgend artikelTumorcellen ‘doodknijpen’
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.