Dutch #DutchHH16 Hacking Health 20 – 22 mei bij LUMC, Maastricht UMC+, UMC Groningen en Radboudumc

0
1081

#DutchHH16 Samen werken aan de toekomst van zorg en gezondheid
Drie dagen lang in een creatieve snelkookpan voor de zorg: van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei reizen programmeurs, ontwerpers, ondernemers, zorgprofessionals én patiënten af naar diverse steden in Nederland voor Dutch Hacking Health. Doel: samen innovatieve oplossingen bedenken voor gezondheid en zorg. Het is voor het eerst dat een ‘zorghackathon’ landelijk wordt georganiseerd met evenementen in verschillende steden. Het Radboudumc is één van de deelnemende partijen.

Dutch Hacking Health
Dutch Hacking Health is een initiatief van vier Nederlandse universitaire medische centra: LUMC, Maastricht UMC+, UMC Groningen en Radboudumc. Op meerdere plaatsen in Nederland (Groningen, Leiden, Maastricht en Nijmegen) worden innovatieve oplossingen bedacht voor zorg en gezondheid.

Het format ‘Hacking Health’ bestaat sinds 2012 en is ontstaan in Canada. Onder die naam worden wereldwijd evenementen voor de gezondheidszorg georganiseerd waarin in korte tijd innovatieve oplossingen worden bedacht voor gezondheidsproblemen. Onder insiders staan deze evenementen ook wel bekend als ‘hackathons’. Bijzonder is dat patiënten nadrukkelijk een actieve rol spelen.

Van probleem naar oplossing
Elke stad organiseert een eigen soortgelijk programma. Tijdens het weekend krijgen zorgverleners, patiënten en andere deelnemers een podium voor hun ideeën en problemen. Vervolgens gaan zij in teams, bestaande uit zorgverleners, patiënten, programmeurs, ontwerpers en ondernemers in tweeëneenhalve dag een oplossing hiervoor bedenken en uit werken.

Aan het einde van het weekend presenteren de teams het resultaat en worden de winnaars door een multidisciplinaire en deskundige jury gekozen. Ook in de jury is de patiënt vertegenwoordigd. Naast ondersteuning om hun idee verder uit te werken krijgen de winnaars op meerdere podia van Start Up Fest Europe de mogelijkheid om hun idee te pitchen.

Deelnemen en meer informatie
Toegangsprijs voor het weekend is 50 euro voor deelnemers, studenten krijgen vijftig procent korting. Toeschouwers voor de presentaties op zondag betalen 15 euro, studenten hebben na inschrijving gratis toegang. Er zijn nog plaatsen beschikbaar om deel te nemen.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.dutchhackinghealth.nl. Hier kunnen deelnemers zich aanmelden en kiezen bij welke locatie zij willen aansluiten. Iedereen met een passie voor zorg en/of gezondheid is welkom om deel te nemen.