Koning en Koningin openen de Koningsspelen op basisschool Drostenburg in Amsterdam

Array

Op vrijdag 22 april aanstaande openen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de Koningsspelen op basisschool Drostenburg in Amsterdam. Drostenburg is een school waar speciaal onderwijs (stichting Orion) en specialistische kinderrevalidatie (Reade) integraal en onder één dak worden aangeboden.

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima wonen vrijdagochtend 22 april een deel bij van de Koningsspelen in Amsterdam. Dit jaar opent het Koningspaar de Koningsspelen op basisschool Drostenburg. Bijzonder is dat op deze school in Amsterdam-Zuidoost speciaal onderwijs (stichting Orion) én kinderrevalidatie (Reade, centrum voor Revalidatie en Reumatologie) integraal en onder één dak worden aangeboden.

Drostenburg is voor leerlingen met een lichamelijke- of een meervoudige handicap, of een chronische ziekte. De dag begint met een feestelijk ontbijt, daarna wordt er door de leerlingen gedanst en gesport. De leerlingen van Drostenburg en de leerlingen van basisschool Polsstok doen gezamenlijke activiteiten tijdens de Koningsspelen. Basisschool Polsstok werd in april 2015 uitgeroepen tot de sportiefste school van Nederland.

De Koningsspelen zijn voor het eerst georganiseerd in 2013 in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Elke basisschool mag zelf bepalen hoe de Koningsspelen worden vormgegeven. Het gaat om een dag vol bewegen voor kinderen, die van start gaat met een feestelijk Koningsontbijt. De landelijke coördinatie van de Koningsspelen is in handen van de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. Meer dan 5.000 basisscholen met in totaal bijna 1,2 miljoen leerlingen hebben zich dit jaar ingeschreven voor de Koningsspelen. In Amsterdam doen ruim 28.500 leerlingen van 133 basisscholen mee aan de Koningsspelen.

Over Reade: Reade biedt en ontwikkelt hoogwaardige, specialistische revalidatiegeneeskunde en reumatologie. Reade heeft twee hoofdvestigingen en een groot aantal nevenvestigingen in algemene ziekenhuizen in Amsterdam en omstreken. Ook wordt specialistische zorg aangeboden in diverse scholen voor speciaal onderwijs en gespecialiseerde kinderdagcentra. Door dit netwerk is de organisatie in staat de juiste zorg dichtbij huis van de cliënt aan te bieden. Reade levert daarnaast een onmisbare bijdrage aan de innovatie van de revalidatiegeneeskunde en reumatologie, en speelt een onderscheidende rol op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, opleiding en onderwijs. Einddoel is de cliënt in staat te stellen zijn mogelijkheden optimaal te benutten en de best haalbare kwaliteit van leven te bereiken. Reade is de nieuwe naam voor de organisatie die in ontstaan uit de fusie tussen Revalidatiecentrum Amsterdam (RCA) en het Jan van Breemeninstituut (JBI), en werkt intensief samen met VUmc.

Bron: Reade

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen