Keurmerk voor vruchtbaarheidsbehandelingen in Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum heeft een Pluim ontvangen van patiëntenvereniging Freya voor de vruchtbaarheidsbehandelingen van patiënten met een onvervulde kinderwens. Dit betekent dat zij tevreden zijn over o.a. de kwaliteit van de vruchtbaarheidsbehandeling, het behandelteam en het onderzoek.

Ongeveer 10% van de Nederlandse paren in de vruchtbare leeftijd krijgt te maken met verminderde vruchtbaarheid. Dat is het geval als een vrouw binnen 1 jaar niet spontaan zwanger is geraakt. De gynaecologen en fertiliteitsartsen, die gespecialiseerd zijn in het specialisme voortplantingsgeneeskunde, bieden zorg als een gewenste zwangerschap uitblijft.

Gynaecoloog Egbert Brinkhuis: ‘’Verminderde vruchtbaarheid is een gevoelig onderwerp. Naast goede medische zorg speelt ook vertrouwen een grote rol. Wij proberen met een klein team een sfeer te creëren met aandacht voor de wensen van onze patiënten. Elke patiënt heeft een vast aanspreekpunt: zijn of haar fertiliteitsarts. Onze patiënten kunnen altijd bij ons terecht.”

Pluim
Ziekenhuizen en klinieken die voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria van de patiëntenorganisatie Freya ontvangen een Pluim. De criteria betreffen o.a. de kwaliteit van de informatievoorziening, het aantal behandelingen per jaar, het behandelteam, onderzoek, transparantie en de organisatie & faciliteiten. Freya behartigt de belangen van patiënten met een onvervulde kinderwens.

Bron: Meander MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen