Treant Zorggroep neemt Mammacentrum in Hoogeveen in gebruik

0
940

Vandaag, maandag 23 mei, neemt Treant Zorggroep het Mammacentrum in Hoogeveen in gebruik. Dit centrum is specifiek bedoeld voor de diagnostiek en behandeling van borstafwijkingen, in het bijzonder van borstkanker. Mannen en vrouwen kunnen daar terecht na verwijzing door de huisarts.

Op de vijfde etage van ziekenhuislocatie Bethesda is de afdeling ingericht met twee wachtkamers, vier spreekkamers en vier onderzoekruimtes voor mammografie, echografie en het nemen van biopten.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van de meest moderne diagnostische technieken. De eigentijdse wachtkamers zijn van alle gemakken voorzien en zo ingericht dat de onvermijdelijke wachttijd zo aangenaam mogelijk kan worden doorgebracht.

Alles bij elkaar
In het Mammacentrum kunnen de patiënten op één dag en op één afdeling terecht voor alle benodigde onderzoeken. Ook een eventuele operatie vindt in Hoogeveen plaats. Op de andere twee ziekenhuislocaties in Emmen en Stadskanaal blijven de nabehandelingen, zoals chemokuren en controles, mogelijk.

In het centrum wordt alle kennis van en ervaring met borstkankerzorg gebundeld, om daarmee de best mogelijke diagnostiek en behandeling van borstkanker in Noord-Nederland mogelijk te maken. Naast alle medische kennis hebben de zorgprofessionals van het centrum veel aandacht voor het psychische en sociale welbevinden van de patiënt.

Bron: Treant Zorggroep