Congres over acute zorg zoekt sprekers op 7 oktober

Array

Op 7 oktober 2016 organiseert ondergetekende in Utrecht een congres voor zorgprofessionals over acute zorg. Voor dit congres ben ik op zoek naar hulpverleners, app-bouwers, onderzoekers, innovators, verpleegkundigen, zorginkopers of beleidsmedewerkers die een korte presentatie over hun werk willen houden. Centrale vragen hierbij zijn: hoe kunnen we de acute zorg in komende vijf jaar verbeteren zonder extra budget? En wat kunnen we doen aan preventie?

De komende jaren komen er verschillende ontwikkelingen af op de acute zorg in Nederland:

  • Het aantal ouderen met acute hartklachten en met een beroerte neemt in de komende jaren aanzienlijk toe. Bovendien veranderen de mogelijkheden van behandeling. Daar moet de organisatie van acute zorg zich op gaan aanpassen.

  • Er zijn meer mogelijkheden gekomen voor preventie van spoedzorg: betere educatie van burgers, crisisplannen, betere registratie van risico plekken en preventiemiddelen zoals fietshelmen.

  • De kans op een terreuraanslag met vele slachtoffers zoals in Londen, Parijs en Brussel blijft ook voor Nederland onverminderd aanwezig.

  • De beschikbare financiële middelen voor acute zorg groeien nauwelijks in de periode 2017 -2022.

Flitspresentaties
Op het congres over acute zorg op 7 oktober worden ’s middags een aantal flitspresentaties gehouden van vijf minuten. Je beantwoordt als spreker twee vragen over je werk, app, onderzoek of project: 1. Wat gaat er goed? 2. Wat kan er beter?  Tijdens de pauze kan je aan een statafel vragen beantwoorden van belangstellenden en informatie uitwisselen. Er zijn maximaal tien presentaties. Wij maken vooraf een selectie van de inzendingen. Diegenen die niet geselecteerd worden, kunnen hun presentatie houden tijdens de pauze vanaf een tafel in de koffieruimte.

Gratis toegang
Als flitspresentator krijgt je gratis toegang tot het hele congres. Eventuele introducés zijn niet gratis. Je ontvangt geen honorarium, maar een symbolisch cadeautje. Als je een stand wilt is dat mogelijk, maar daaraan zijn kosten verbonden.

Aanmelden
Heb je interesse om tijdens het Spoedzorgcongres op 7 oktober een korte presentatie te houden gericht op verbetering van de spoedzorg/preventie? Dan ontvang ik graag voor 31 mei een mail van je met een korte omschrijving/motivatie. Als je nog inhoudelijke vragen hebt, kan je mij ook mailen.

Het volledige programma van het Spoedzorgcongres en de congresfolder wordt binnenkort online geplaatst.

reageer

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen