Maatschappelijk oncologisch debat in VUmc

‘Doel is kanker onder controle te krijgen’

Tijdens het grote maatschappelijk oncologisch debat op 22 juni komen topsprekers van over de hele wereld bij elkaar om te spreken over kankeronderzoek en –zorg. De conferentie wordt georganiseerd door VUmc in Amsterdam, ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum.

Prof.dr. Henk Verheul van het Cancer Center Amsterdam over de toekomst: “Doel is kanker onder controle te krijgen. Ik ben hoopvol over ontwikkelingen als immunotherapie en ‘personalised medicines’ maar bezorgd over de financiering. “ Bekende sprekers op het debat zijn onder anderen Alexander Eggermont van het Gustave Roussy Cancer Center Parijs en Michael Carducci van Johns Hopkins in de V.S.

Andere sprekers tijdens deze bijeenkomst zijn de jonge onderzoeker Tom Würdinger, Monique Op ten Berg en Jeroen van Dijk van Roche Nederland BV en Norbert Hoogers van Zilveren Kruis.

Ook praten enkele patiënten mee. De dagvoorzitter is Inge Diepman. Het debat wordt georganiseerd samen met Roche BV. De conferentie is voor 50% betaald door Roche en voor 50% door VUmc. Roche heeft buiten  twee voordrachten geen verdere inhoudelijke inbreng in het programma gehad en ze praten ze mee in de discussie. De rol van de farmaceutische industrie staat tijdens het debat ter onder andere ter discussie.

Lees hier het gehele programma van het debat op woensdagmiddag 22 juni.

Bron: VUmc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen