ADHDVrouw en ADHDFund samen voor onderzoek!

ADHDFund, online crowdfunding voor onderzoek, slaat een nieuwe route in. In een nieuwe samenwerking met Thijs Hakkenberg, oprichter van de Dure Dex? Niet zo Flex campagne wordt de verlegd naar maatschappelijke thema’s in plaats van lopende onderzoeken. Daarmee slaat ADHD Fund een brug tussen wetenschappers en mensen met ADHD. In de pilot van het nieuwe concept kunnen ADHDVrouwen èn hun vriendinnen, moeders en dochters stemmen op hun meest prangende issues over bioritme, om daarna onderzoekers te interesseren voor de vragen van vrouwen met ADHD. De crowd van ADHDVrouwen zal daarna betrokken worden bij de funding van hun vragen met de meeste stemmen. Zo maken we onderzoek toegankelijk voor een breed publiek en geven we onderzoekers de mogelijkheid om onderzoek te baseren op actuele vraagstukken.

Hoe gaat het straks verder met de meest gestelde vragen??

De onderzoeksvragen met de meeste stemmen zullen door ADHDFund worden voorgelegd aan wetenschappers om er een onderzoeksvoorstel voor te schrijven. Dan worden je vragen dus vertaald in onderzoeksvragen. Zo’n voorstel is het eerste begin van een onderzoek. Het schrijven van een onderzoeksvoorstel omvat het plan, de mensen, de middelen, de methode etc. Dat kost een wetenschapper tijd en dus geld, zo’n 5000 euro.

Wat heb jij ervoor over om jouw vraag verder te brengen, tot een onderzoeksvoorstel?

Zoals we allemaal weten, hebben bezuinigingen de gezondheidszorg flink getroffen. Daardoor is er vanuit de overheid bijna geen geld meer beschikbaar voor onderzoek. Dus als wij willen dat het onderzoek naar de issues van vrouwen met ADHD wordt uitgevoerd, dan zullen we zelf het geld daarvoor bijeen moeten brengen.

Zodra het onderzoeksvoorstel klaar is laten we het je weten, en komen we bij je terug voor de volgende stappen! Want na het plan moet het onderzoek worden uitgevoerd, opgeschreven, en het belangrijkste: de antwoorden moeten worden teruggeven aan de vrouwen met ADHD! We houden je dus op de hoogte!

Informatie over de pilot: http://www.adhdfund.com/vrouw/

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen