MyMicroZoo wil darmklachten aanpakken door bewoners darmen in kaart te brengen

Array

Op Nieuwsbank vonden we vandaag een opmerkelijke bericht van MyMicroZoo. We willen u dit bericht niet onthouden. Niet als feit of belangwekkend nieuws maar als wist u dat je. En dat u met vragen hierover in uw praktijk geconfronteerd kan worden. Deze MyMicroZoo kit, analyse kit van de darmflora, is geinig als je er circa €50,- voor over hebt. Of het zinvol is? Waarschijnlijk niet.

De verzender van het bericht, MyMicroZoo™, is opgericht op 26 mei 2016 als spin-out van BaseClear, een service laboratorium voor DNA gebaseerde analyses.  MyMicroZoo™ is gevestigd in Leiden en zegt zich te richten zich op het overbrengen van kennis en begrip van de micro dierentuin in ieders lichaam en het bevorderen van een gezonde levensstijl.

Hieronder een het originele persbericht van MyMicroZoo

Beeld bacteriën creëert basis om relschoppers darmen aan te pakken

Winderigheid, verstoppingen, diarree zijn enkele van de vele darmklachten waarmee Nederlanders te maken hebben. Het is vervelend en de oorzaak vaak onduidelijk. MyMicroZoo wil daar verandering in brengen door alle bewoners van de darmen (de bacteriën) in kaart te brengen, zodat de relschoppende bacteriën aangepakt kunnen worden.

MyMicroZoo™ zorgt voor een goed beeld van wat er gaande is in de microscopisch kleine dierentuin die in ieders lichaam huist. Het vertelt onder andere welke samenstelling van bacteriën in de darmen zitten.

‘Gezonde rustige darmen bevatten een variatie van diverse bacteriën. Zoals met alles geldt ook hier dat te veel bacteriën van een groep niet goed is, maar te weinig bacteriën van een groep is ook weer niet goed. Dat kan al snel leiden tot darmklachten’, vertelt Dr. Jos Seegers van MyMicroZoo™.

‘De bacteriën in de darmen willen we daarom in balans houden, want bacteriën in de darmen beïnvloeden iemands gezondheid enorm. Welke bacteriën daar zitten, is afhankelijk van wat iemand eet, drinkt en aan beweging doet. Daardoor kunnen sommige darmklachten ook relatief eenvoudig vermindert of zelfs verholpen worden, als bekend is welke bacteriën deze darmklachten veroorzaken.’

En daar komt MyMicroZoo™ bij om de hoek kijken. Met de speciale kit is het via www.mymicrozoo.nl voor iedereen mogelijk om inzicht in hun darmbacteriën te krijgen of, met andere woorden, de samenstelling en variatie van bacteriën in iemands darmen. De kit is toepasbaar voor zowel iemand die naar oplossingen zoekt om van zijn of haar darmklachten af te komen als voor iemand die actief bezig is met een gezonde levensstijl en daar het resultaat van wil nagaan.

Uitleg en Advies
‘Zodra het onderzoeksmateriaal is verzameld, analyseert een gespecialiseerd lab dit om daarna de uitslag bekend te maken. Wanneer we iemand zijn resultaten geven met de samenstelling van zijn darmbacteriën, geven we bij MyMicroZoo™ een uitleg wat de samenstelling van de bacteriën kan betekenen, wat ze doen en hoe dit beïnvloed kan worden met bijvoorbeeld een andere leefstijl of voedingspatroon’, zegt Seegers.

‘Verder geven we algemene informatie over hoe bepaalde voedingsmiddelen de bacteriën kunnen beïnvloeden. Daardoor kan iemand zelf, of samen met zijn arts of voedingsdeskundige zelf aanpassingen maken om darmklachten te verminderen en gezonder te leven. Zo geeft MyMicroZoo™ mensen meer inzicht in hun eigen menselijk lichaam en stellen we hen in staat om op een unieke en positieve manier aan een gezonde levensstijl te werken.’

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen